wreichert Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Tak jak w temacie - czy o tej porze roku może być gdzieś w gnieździe jeszcze pokarm ziomowy czy raczej już nie możliwe? Pytam bo mam strutowiałą rodzinę do likwidacji i w gnieździe jest kilka ładnych, zasklepionych ramek z miodem - czy to można odwirować jako miód czy tylko raczej do podkarmienia innych rodzin. Pozdrawia Waldek Cytuj
kubek33 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Tak, jak najbardziej - sam w tym tygodniu wyjąłem z gniazd 5 ramek ze stary pokarmem i dałem rójką do wykorzystania. Pamiętaj łatwo jest zafałszować miód i jeśli nie jesteś pewien co do jakości miodu - odstaw go - stracisz miód, klienci zostaną. Cytuj
Perszing Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jak pokarm z zimy zasklep jest ciemny "stary",jak miód to jasny "świeży" to widać Cytuj
wreichert Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jak pokarm z zimy zasklep jest ciemny "stary",jak miód to jasny "świeży" to widać Zasklep jest jasny. Nie ryzykowałem i podałem do odkładów. Pozdrawiam Waldek Cytuj
Bohtyn Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Tak jak w temacie - ja też już teraz zastanawiam się jak zacząć przygotowywać ramki na pokarm zimowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi