Jump to content
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie jak wysyłacie miód i z jakim skutkiem.Moja ostatnia wysyłka Siódemką zakończyła się porażką moje zamówienie zostało zrealizowane.Towar -miód (wiem że nie wolno wysyłać). Okazało się po kontakcie z odbiorcą,że z 6 słoików wysłanych przeze mnie dotarło 4.sprawa nie do udowodnienia . Dwa słoiki wyparowały,a 4 miały w paczce luźniutko.Poprzednie dwie podobne przesyłki dotarły bez zastrzeżeń.

Posted

opisz na etykietach, że zawierają miód z wąglikiem do testów biologicznych :P

• Like 1
Posted

Mam pytanie jak wysyłacie miód i z jakim skutkiem.Moja ostatnia wysyłka Siódemką zakończyła się porażką moje zamówienie zostało zrealizowane.Towar -miód (wiem że nie wolno wysyłać). Okazało się po kontakcie z odbiorcą,że z 6 słoików wysłanych przeze mnie dotarło 4.sprawa nie do udowodnienia . Dwa słoiki wyparowały,a 4 miały w paczce luźniutko.Poprzednie dwie podobne przesyłki dotarły bez zastrzeżeń.

To bardzo proste rozwiązanie,zmienić kuriera na takiego co nie kradną dzisiaj nikt łaski nie robi że...PK

Posted

To "Siódemka" jeszcze istnieje ?
Obiło mi się o uszy , że klientów "7" przejęła za kilka dużych milionów PLN inna firma kurierska  , a właściciele będąc już zarobionymi kupili za zdaje się 1,5miliona PLN dotychczasowy INPOST .

U mnie zdarzało się , że kurierzy pobili słoiki , ale żeby miód wyparował raczej się nie zdarzyło .

Natomiast w firmie TBA to już zupełnie inna historia ...
Zaczęło się że wysłaliśmy 10 wiader do miodu , a do klienta dojechało 5szt !
Później już wyparowały wszystkie paczki i wszystkie pobrania wzięte od klientów .
Mimo powiadomienia prokuratury ani towaru , ani pieniędzy już nie odzyskaliśmy :ph34r: