morzedzungli Posted September 8, 2016 Posted September 8, 2016 Witam serdecznie, Czy ktoś z Was kupował matki na cele reprodukcji u Kelda Brandstrupa ? Jestem ciekaw jakie matki uzyskuje się po takiej reproduktorce. Karol Quote
Tadek11 Posted September 8, 2016 Posted September 8, 2016 A gdzie Ty go wynalazłeś ?? Pozdrawiam Tadek Quote
morzedzungli Posted September 9, 2016 Author Posted September 9, 2016 Znalazłem go wpisując w google: "matki reprodukcyjne buckfast" Quote
netto Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 Miodek Tomek na nich bazuje, ale nie wiem jakich reproduktorek używa bo z tego co wiem to kilka opcji tam jest .. podejrzewam, ze tej najdroższej nie brał. Quote
Guest Imker Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 Miodek ma reproduktorkę za 125eur UN na wyspie.UN tańszej nie ma... są droższe przezimowane sprawdzone itd jest kilka opcji matek jak i kilka a może kilkadziesiąt jak nie kilkaset linii... to że np u Miodka jakas linia sie sprawdzi to nie znaczy że inna też się bedzie sprawdzać... Gierchatowscy pisali że już mieli tyle reproduktorek KB i stwierdzili że Niemieckie BF je przebijają... ja mam z tamtego roku z 20 matek od Miodka... od Miodka nie dostałem info odnośnie rodowodu więc napisałem do Kelda... no i ta reproduktorka co ma Miodek jest UN na wyspie trutniami karniki.... tak jak niektórzy płaczą że ktoś ma BF z Krainkami w jednej pasiece i sprzedaje pozniej matki UN BF i ze co to ma byc za BF.... tak Keld unasiennia Krainkami na wyspie... bo jak by nie było BF to jeden wielki MIX i czy to będą pomieszane włoszki afrykanki iranki anatoliki czy inne wynalazki np z Wysp Kangura to dalej jest to BF Quote
morzedzungli Posted September 10, 2016 Author Posted September 10, 2016 Znacie może Niemieckie gospodarstwa, które prowadzą sprzedaż matek reproduktoek BF? Karol Quote
Guest Imker Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 http://perso.fundp.ac.be/~jvandyck/homage/elver/index.html#paysDE Quote
Recommended Posts