Gość PawelKS3 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Mam pytanie czy prenumerujecie jakieś czasopisma pszczelarskie? Ja kilka lat temu, na początku mojego pszczelarzenia, prenumerowałem Pasiękę i praktycznie po drugim numerze stwierdziłem, że nie ma tam za wiele ciekawego. Potem dowiedziałem się, że pisali tam koledzy z ambrozji (a szczególnie jeden:) i utwierdziłem się przekonaniu, że nie będe tego kupował. Zastanawiam się nad inną gazetą, może coś polecicie? Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Też prenumerowałem Pasiekę i też zrezygnowałem .Prenumeruję Pszczelarza Polskiego wspólnie z Bożeną , bo w moim kole "jest taki zwyczaj" .Ale powiem szczerze , że żadne pismo pszczelarskie nie jest tym które jak się złapie , to się nie odkłada przed przeczytaniem.Królują reklamy , informacje o tym gdzie był Sabat i kogo odwiedził .Jak dodać , że artykuły piszą tacy ludzie jak Car Ivan vel Cordowan , czy Super Admin Michałowa Petrus , że nie wspomnę o jedynym sympatycznym w tym gronie "Pogodnym Michale P." , który zawodowo prowadzi pasiekę , a pracownię pasieczną krytą eternitem ma w werandzie o powierzchni ok. 1,5x4,5m.To samo , ale obszerniej można przeczytać na forach tematycznych .Fora maja jeszcze ten plus , że w razie dodatkowych pytań , lub wątpliwości zawsze można dopytać i mieć nadzieję , że pytanie nie zostanie bez odpowiedzi .Czasy mamy takie , że redaktorem może być każdy .Nawet ktoś , kto ma blade pojęcie o pszczołach .Wystarczy , że ma smartfona i potrafi posługiwać się wujkiem Google i ciotką Wikipedią .Potem "kopiuj" i "wklej" i gotowe Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 A jeśli już jesteśmy przy prasie ...Uprzejmie donoszę , że w najnowszym 10-tym numerze Poradnika Domowego jest dwustronicowy wywiad z naszą Bożeną 2 Cytuj
sok_mir Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 A jeśli już jesteśmy przy prasie ... Uprzejmie donoszę , że w najnowszym 10-tym numerze Poradnika Domowego jest dwustronicowy wywiad z naszą Bożeną czy jest jakas wersja elektroniczna tej gazety? Cytuj
sok_mir Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Znalazlem , ale trzeba zaprenumerowac . i co tam ta Bozena opowiada, jakis makaron na uszy czy powazne rzeczy Cytuj
Tadek11 Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 A jeśli już jesteśmy przy prasie ... Uprzejmie donoszę , że w najnowszym 10-tym numerze Poradnika Domowego jest dwustronicowy wywiad z naszą Bożeną No ładnie że tak na Siebie z Bożeną donosicie. Jeden zdobywa nagrodę na konkursie miodów , druga wywiady w prasie , a sami się nic nie chwalicie. A jest powód . do pochwalenia się. Pozdrawiam Tadek 1 Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 No ładnie że tak na Siebie z Bożeną donosicie. My jesteśmy jeszcze z poprzedniego ustroju . Kiedy to było modne takie ... "uprzejmie donoszę" 1 Cytuj
Bożena Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 . i co tam ta Bozena opowiada, jakis makaron na uszy czy powazne rzeczy Złe miłego początki Cytuj
Bożena Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 a sami się nic nie chwalicie. A jest powód . do pochwalenia się. To przez naszą wrodzoną skromność . Kto chce sobie o mnie poczytać to jestem tutaj : https://www.facebook.com/Pasieka-Dziadka-Leona-267399766935314/?ref=aymt_homepage_panel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi