daro Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Chłopie takie prawo. Jak ludzie mają pasieki i po 300 km od domu to tam 2 , 3 , 4 pracownia ? Czujesz się oszukany ? Wiruj w stodole , broni kto ? No właśnie że nie. Ja to mam w nosie dokładanie to Ty się zachwycasz . Porównujesz świńską krew do miodu ? Miodem mumifikowali w Egipcie. Cytuj
Gość Imker Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Daro tak jak Ty się przez wszystkich czujesz oszukiwany to nikt. A co ta krwią chcesz robić? Chyba że ja na podłodze chcesz kroić. Kiedyś w każdym gospodarstwie trzaskali blondynki i nikt sraczki nie miał No właśnie takie prawo wiec nie placzcie i nie porównuj pszczelarzy co wedruj takie odległości bo do nich polotu nie mają ze sprzętem itd 1 Cytuj
daro Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ni fersztejn . Ja się przez nikogo nie czuje się oszukiwany. Ja po prostu mam swoje zdanie. No i zupełnie inne podejście do władzy niż Prusko -Rosyjskie . Cytuj
Emik3 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Bo produkcja miodu to raczej "produkcja roślinna" ??? , bo przecież nektar jest wytworem roślin , a pszczoły go tylko przyniosły do ula i zakonserwowały. Ale oczywiście pszczoły są zwierzętami , i pszczelarstwo zakwalifikowano do jednego wora produkcji zwierzęcej białkowej z całym tego balastem . To produkcja mleka w takim rozumowaniu też jest produkcją roślinną. Krowy jedzą trawę, piją wodę a potem przetwarzają na mleko. Podobnie z mięsem, w zasadzie świnki też jedzą rośliny i z tego mają przyrosty. A tak na serio, to wszystko co wymaga hodowli zwierząt/owadów itd. nie będzie produkcją roślinną, nawet jeśli nie przeznaczasz pszczół "do spożycia" tylko stwarzasz im dogodne warunki bytowania i korzystasz z ich pracy. 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Emil ja napisałem to w cudzysłowie "" "" czyli tak pół żartem Jak sam zauważyłeś. Życzę Ci Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia Tadek Cytuj
Kamil572 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Jak to teraz jest ze sprzedażą miodu w internecie bez zezwolenia(sprzedaży bezpośredniej)?Grożą za to realne kary,czy jest jakaś ustawa z 2010 roku i nikt tego nie ściga? Cytuj
daro Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 20 godzin temu, Kamil572 napisał(a): Grożą za to realne kary,czy jest jakaś ustawa z 2010 roku i nikt tego nie ściga? Wszystko jest, nikt nie ściga chyba że podiwanią . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi