morzedzungli Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Witam serdecznie, Jak poławiacie propolis ? używacie siatek czy krat? Na Allegro jest siatka 4x4 mm. Czy nada się od poławiania propolisu czy pszczoła przez nią przejdzie ? Karol Cytuj
Tadek11 Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 W sklepach pszczelarskich są specjalne kraty do poławiania propolisu o mniejszych szczelinach. Jak masz pszczoły wyrabiające więcej propolisu to dobrze , bo ma się to trochę linią pszczół , niektóre więcej kitują. Pozdrawiam Tadek Cytuj
morzedzungli Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Opublikowano 28 Marca 2017 Tak,widziałem te kraty. Tylko czy one się nie łamią przy wykruszaniu propolisu? Karol Cytuj
Słowian Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 Jak dobrze przemrozisz i zaraz bedziesz chciał łamać i wykruszać to mogą się pojawić takie białe "sznity" na tym plastiku dlatego lepiej nie łamać tak ostro zmrożonych tylko jak pisał Daro lepiej srobac, wyłamywac możesz jak trochę zmiękną wiem co mówię mam tego z 20 szt. już drugi rok moga być idealne nie są ale się nadadza o płótnie nie wiem nic ale bedę chciał go spróbować. Cytuj
morzedzungli Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Opublikowano 29 Marca 2017 Kupiłem wczoraj kraty u Łukasiewicza w Gorzowie. Fajne,takie bardziej gumowate niż plastikowe.Tylko czy guma po zmrożeniu nie będzie kruszeć? https://pszczelnictwo.com.pl/shop/product/krata-do-polawiania-propolisu-wielkopolska-gruba-plastikowa Karol Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi