morzedzungli Posted June 10, 2017 Posted June 10, 2017 Witam, Zamówiłem na próbę od tego hodowcy po jednej sztuce Buckfasta, Kaukaza i Włoszkę. Chciałbym się Was zapytać czy ktośma doświadczenia z pszczołą od tego pana? Karol Quote
Pawo171 Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Witam. Brałem w zeszłym roku Kaukaza od tego pana. Pszczoła ogólnie łagodna. Ale przy słabszej pogodzie trzeba uważać. Z miodnością jeszcze nie wiem. Narazie szału nie ma. Mam kaukaza też do Loca i od Gembali. Jak narazie najlepiej spisuje się od Loca. Quote
morzedzungli Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Ja wziąłem jednak BF od Chachuły Karol Quote
Pawo171 Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Prosiłbym o recenzję tego BF, też miałem zamiar wziąść od niego.. Mam BF z Krasnowa. Quote
morzedzungli Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 W tym roku nie będzie o czym pisać, jedynie to czy dobrze czerwi. Karol Quote
Kosut Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Witam. Brałem w zeszłym roku Kaukaza od tego pana. Pszczoła ogólnie łagodna. Ale przy słabszej pogodzie trzeba uważać. Z miodnością jeszcze nie wiem. Narazie szału nie ma. Mam kaukaza też do Loca i od Gembali. Jak narazie najlepiej spisuje się od Loca. Kolega trochę mija się z prawdą , ani M Gębala , ani z tego co wiem Loc nie mają rasy kaukaskiej. Aby dobrze ocenić , - trzeba wiedzieć co się ocenia. Quote
Xpand Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Loc raczej ma - ostatnio mam go na tapecie, bo chętnie bym przygarnął jakąś Nieskę NU, ale nie wiem jak terminy - maila puściłem Popatrz na jego ogłoszenie http://www.pasiekafabryczna.pl/hodowla-matek.html "Kaukaska linia Woźnica" Quote
Tadek11 Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 Ja byłem niedawno u Pani Marysi po matki to kaukaskiej w ofercie na stole nie miała i o kaukaskie nie pytałem , ale od ręki bez zamówienia wcześniejszego sprzedała mi Primę i Gemę . Gemę wziełem dla porównania u siebie i mówiła mi , że Gemę najczęściej kupują pszczelarze z Południa Polski na pożytki późno letnie w tym spadziowe. Pozdrawiam Tadek Quote
Pawo171 Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 Kolega trochę mija się z prawdą , ani M Gębala , ani z tego co wiem Loc nie mają rasy kaukaskiej. Aby dobrze ocenić , - trzeba wiedzieć co się ocenia. Możliwe, że teraz nie ma. 2 lata temu brałem od Loca. A w tym roku brałem kaukaską woźnicę od p. Bielickiego. A materiał ten pan ma od pana Loca. A to link do pasieki Mellifera,mają w ofercie cau WG : http://www.pasiekamellifera.com/pl/component/content/article/10-pasieka/12-charakterystyka-linii Quote
Kosut Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 Możliwe, że teraz nie ma. 2 lata temu brałem od Loca. A w tym roku brałem kaukaską woźnicę od p. Bielickiego. A materiał ten pan ma od pana Loca. A to link do pasieki Mellifera,mają w ofercie cau WG : http://www.pasiekamellifera.com/pl/component/content/article/10-pasieka/12-charakterystyka-linii Sorki widocznie to moje informacje były niepełne. Pozdrawiam. Quote
Pawo171 Posted August 28, 2017 Posted August 28, 2017 Witam, Zamówiłem na próbę od tego hodowcy po jednej sztuce Buckfasta, Kaukaza i Włoszkę. Chciałbym się Was zapytać czy ktośma doświadczenia z pszczołą od tego pana? Karol Witam, Teraz mogę coś powiedzieć o Kaukaskiej od p. Gembali , p. Trzybińskiego i p. Loca. Cau WG - pszczóka nierojliwa, rozwój średni, wolniejszy od BF. Na mniszku wypadła słabo, w sumie to miałem wrażenie, że na mniszku dopiero zaczęła się rozwijać. Ale potem to się rozkręciła nieźle. Kaukaska od p. Trzybińskiego - pszczoła rojliwa, na mniszku ok. Potem wypadła słabo. Kaukaska Woźnica od Loca - łagodna, zaczerwia 2-3 ramki wielkopolskie skrócone do 17 cm, nie chce nosić do nadstawek, musiałem przekładać ramki z czerwiem do miodni, wtedy było ok. Nierojliwa, pszczoły w ulu mało, a miodu dużo . Paweł Quote
Recommended Posts