Robi_Robson Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Robercie... Dlaczego mają mi zgnić ule, jeżeli zakutałem je w stretch - suche...? A zakutałem tak dokładnie, że woda nie ma szans się dostać... Czyżby para...? Czas zweryfikuje ... Cytuj
Tajden Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Czas zweryfikuje ... Pocieszam się, że 10 cm od spodu są niezakutane, i może to powietrze im wystarczy. Przez Ciebie nie będę spał całą zimę, bo będę myślał o zgniłych ulach... Podaj mi jeszcze plan zajęć na noc... bo przede mną 60 nocy Pozdrawiam... Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Tajden Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Pocieszam się, że 10 cm od spodu są niezakutane, i może to powietrze im wystarczy. Przez Ciebie nie będę spał całą zimę, bo będę myślał o zgniłych ulach... Podaj mi jeszcze plan zajęć na noc... bo przede mną 60 nocy Pozdrawiam... Woda parując idzie do góry... Czyli wejdzie i już nie wyjdzie Plan zajęć ... Proszę bardzo . Zbijaj i drutuj ramki . Jak brak Ci swoich , to Ci 6 tysięcy podrzucę . Wyjdzie na luzie 100 ramek na noc Szkoda , żebyś marnował czas bezproduktywnie 1 Cytuj
Tajden Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2018 Woda parując idzie do góry... Czyli wejdzie i już nie wyjdzie Plan zajęć ... Proszę bardzo . Zbijaj i drutuj ramki . Jak brak Ci swoich , to Ci 6 tysięcy podrzucę . Wyjdzie na luzie 100 ramek na noc Szkoda , żebyś marnował czas bezproduktywnie Jeżeli piszesz poważnie, mogę Ci pomóc...:- Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jeżeli piszesz poważnie, mogę Ci pomóc...:- Żartowałem. Więcej zachodu by było z wysyłkami niż to warte Ale za dobre chęci dziękuję 200szt. już zbiłem i odrutowałem . Resztę ... trzeba zrobić . Bo co tylko parę setek zrobię , to gdzieś wyparują i wciąż nie ma co zbijać Cytuj
daro Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 To hebluj , hebluj przyjedziemy i siekiero poprawimy. Cytuj
Kosut Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 W naszych stronach ,, heblowanie ,, ma też inne znaczenie, i siekierą bym raczej nie poprawiał . 1 Cytuj
Tajden Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2018 Żartowałem. Więcej zachodu by było z wysyłkami niż to warte Ale za dobre chęci dziękuję 200szt. już zbiłem i odrutowałem . Resztę ... trzeba zrobić . Bo co tylko parę setek zrobię , to gdzieś wyparują i wciąż nie ma co zbijać Tak, właśnie zastanawiałem się nad opłacalnością... Na razie mam przygotowane 5 uli Dadanta i 70 ramek 435 x 150, z wprawioną węzą. Nie wiem jeszcze ile będzie potrzeba korpusów, połówek na jedną rodzinę... Przygotowane mam - 6 korpusów. Cytuj
daro Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 W naszych też , jak ,, właściciel ,, ,,deski,, się dojrzy to poprawia też siekierą. Jak rozumiesz deska też dwuznacznie. P.S. Tajaden klep ile dasz rady . Co najwyżej będzie na drugi rok mniej roboty .Gorzej jak zabraknie. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 70 ramek 435 x 150 To do korpusów 1/2 czy jako nadstawki w ulach kombinowanych ? Bo do korpusów , to chyba dadant 1/2 idą wysokie na 145mm. Cytuj
Beeman Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Dzięki za podpowiedź o zmianie rozmiarów zdjęć. Robercie... Dlaczego mają mi zgnić ule, jeżeli zakutałem je w stretch - suche...? A zakutałem tak dokładnie, że woda nie ma szans się dostać... Czyżby para...? Witam. Robi _R. ma racje!. Ja tak szczelnie zpakowalem piekna motorowke, po trzech latach nie byla juz tak piekna( zlom). Jak sie pakuje cos w stretch to musza byc otwory wentylacyjne. Najlepiej wogule nie owijac tylko zadbac o dobry "dach nad glowa". Powodzenia Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jak sie pakuje cos w stretch to musza byc otwory wentylacyjne. Najlepiej wogule nie owijac tylko zadbac o dobry "dach nad glowa". Nic dodać . Nic ująć Cytuj
Tajden Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2018 To do korpusów 1/2 czy jako nadstawki w ulach kombinowanych ? Bo do korpusów , to chyba dadant 1/2 idą wysokie na 145mm. Niby z wyliczeń wynika, że 145 mm, ale jednak stosuje się 150 mm. Nie pytaj mnie, bo nie wiem dlaczego tak... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi