marcino91 Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 Dzisiaj przy przeglądzie natknąłem się na coś dziwnego i ciekawego. Przyuważyłem małego trutnia, wybarwiony jak młoda dopiero co wygryziona pszczoła ale miał charakterystyczny łebek z dużymi oczami jak na trutnia przystało. Jakież było moje zdziwienie jak go przycisnąłem i dostałem żądło ? spotkaliście się z takim tworem? To jakaś hybryda czy jak?? Quote
daro Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 To się nazwywa dymorf bodaj . Błędy w karmieniu larwy . Możliwe . 1 Quote
marcino91 Posted May 9, 2020 Author Posted May 9, 2020 Dzięki Daro? nie zakładał bym wątku z powodu użądlenia pszczoły? Quote
manio Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 47 minut temu, marcino91 napisał: nie zakładał bym wątku truteń jest haploidalny i nie może być częściowo pszczołą z powodów gentycznych - to nie ludzie . Zwyczajnie przywidziało Ci się jak to było ze Stefkiem Burczymuchą Quote
Recommended Posts