krzysiek5000 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam , ostatnio podczas przeglądu zauważyłem , że matka krainka alpejka tegoroczna która została poddana pod koniec czerwia jest bardzo szczupła , była wielkości zwykłych robotnic , nie znosiła już jajeczek było tylko trochę czerwiu zasklepionego , no i znalazłem dwa duże mateczniki cichej wymiany. Co robić w takiej sytuacji czy czekać aż same matkę wymienią i ona się unasienni , czy połączyć tą rodzinę z inną ? ortografia , poprawiłem Cytuj
marcino91 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Poczekaj, matki z cichej wymiany są ładnie wypielęgnowane, zdąży się jeszcze unasiennić. Cytuj
Michałowa Pasieka Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 U mnie podobna sytuacja tegoroczny odkład z matką nieską tyle że matka ładnie czerwi a one chcą ją wymienić nie wiem o co chodzi i czy zrywać mateczniki czy pozwolić na wymianę. Cytuj
Krzychu Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 47 minut temu, Michałowa Pasieka napisał: U mnie podobna sytuacja tegoroczny odkład z matką nieską tyle że matka ładnie czerwi a one chcą ją wymienić nie wiem o co chodzi i czy zrywać mateczniki czy pozwolić na wymianę. Pozwól, czemu nie. Cytuj
Tikcop Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Kupna napewno lepsza. W końcu każdy cudzy kot z worka czy klatki łowniejszy niż własny. A tak na poważnie matka ma feler. No chyba, żeś poddał do obcych pszczół a tym władza nie pasuje. Wtedy musisz przetrzymać, aż stare pokolenie wymrze. Także koncept 40 lat błąkania się po pustyni nabiera nowego odcienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi