harcerz1020 Opublikowano 21 Października 2021 Opublikowano 21 Października 2021 2 godziny temu, michal79 napisał: Generalnie to rozpowszechniają kręgi takich, co wysłaliby ludzkość na jakąś planetoidę, żeby cała Ziemia była nienaruszalnym skansenem. Taki to właśnie zaplanowali. Ma byc 7 tzw. raj w których będzie 500 mln niewolników pod nadzorem 200tyś. armii. 1 Cytuj
michal79 Opublikowano 21 Października 2021 Opublikowano 21 Października 2021 31 minut temu, mirek. napisał: źle zrozumieliście autora sama nawłoć i jej nektar pyłek nie szkodzi pszczołom tylko nawłoć wypiera wszytkie inne gatunki i przez to zamiast pożytek być cały sezon jest 2 tygodnie przed zima ja tak to rozumiem No o tym też pisali. Ale ten wykres dodali w tej samej pracy, dlaczego? Cytuj
manio Opublikowano 21 Października 2021 Opublikowano 21 Października 2021 (edytowane) 55 minut temu, mirek. napisał: źle zrozumieliście a co tu można źle zrozumieć ? Przeczytaj dokładnie jeszcze raz bo wyraźnie piszą o szkodliwości nektaru nawłociowego dla pszczół , a dopiero później o jej ekspansywności i kłamstwa o uprawie Na koniec o miodzie manuka jako zamienniku nawłociowego - i to jest zwyczajna kryptoreklama pod płaszczykiem pseudonaukowego bełkotu , choć ja ją odczytuję przewrotnie jako nobilitację miodu nawłociowego . Są jakieś wątpliwości ? Ja ich nie mam Miód manuka kupię jak będę w Australii, u siebie tylko z nawłoci. Dziko rosnącej na nieużytkach bo nie znam upraw pracowicie tworzonych przez pszczelarzy . Pszczelarze lubią przychodzić na gotowe lub co najwyżej cudze uprawy tylko dodatkowo będące źródłem nektaru. Edytowane 21 Października 2021 przez manio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi