hurriway Posted January 11 Posted January 11 Bawi się ktoś? No jak nie, jak tak... to podstawa w domu. Polecam te chińskie ostrzałki. Jakość wykonania świetna. Polskie odpowiedniki tego systemu kosztuja ponad 3k. Tutaj jak się na promocję poczeka to poniżej 200 PLN. W 3-5 minut idzie zaostrzyć nóż tak że kartke kroi. Quote
daro Posted January 12 Posted January 12 11 godzin temu, hurriway napisał(a): W 3-5 minut idzie zaostrzyć nóż tak że kartke kroi. Nie ogarniam działania ? Można przybliżyć ?? Nie lubię ciepłej wódki i tępych , noży też .Jak z nudów u teściowej poostrzyłem noże to wszystkie baby porozcinane palce miały .😄 1 Quote
hurriway Posted January 12 Author Posted January 12 Jeden obraz lepszy niż 1000 słów. Model inny ale zasada ta sama. https://m.youtube.com/watch?v=LgI4MIjDE3Y&pp=ygURT3N0cnphbGthIGRvIG5venk%3D 1 Quote
hurriway Posted January 12 Author Posted January 12 Ogólnie poziom ostrości idzie uzyskać niebywały. Paluchy poprzecinać na tym to żaden problem. Więc lepiej z ostrością nie przesadzac, to nie brzytwa. Do krojenia kartki wystarczy chwilka. Quote
Tadek11 Posted January 12 Posted January 12 Ja takie urządzenie o podobnym działaniu zrobiłem sobie samodzielnie i używam już kilka lat. Na pewno te z filmu powyżej są zrobione profesjonalnie a moje nie , ale zdaje egzamin. Do tego kupiłem sobie jeszcze tarcze filcową fi 150 x20 mm na szlifierką stołową i pastę polerską taką zieloną i noże wychodzą jak z fabryki. Żona rzeczywiście na początku się nie mogła przyzwyczaić i nie wszystkie noże ostrzę na na ostro , to do obierania kartofli nie bo można się rzeczywiście pokaleczyć. Pozdrawiam Quote
hurriway Posted January 12 Author Posted January 12 (edited) Też miałem coś takiego robić na wzór polskiego. Ale jak policzyłem koszty zakupu materiałów to wyszło mi że różnica to 40 PLN, a gdzie robota? Ile godzin w warsztacie na obrabiarkach. A to kupiłem na promocji za około 180, i świetna rzecz. Do tego na koniec ostrze na skórze przejechać i goli wlosy na przedramieniu. Edited January 12 by hurriway Quote
Recommended Posts