hurriway Opublikowano Sobota o 22:59 Opublikowano Sobota o 22:59 Bawi się ktoś? No jak nie, jak tak... to podstawa w domu. Polecam te chińskie ostrzałki. Jakość wykonania świetna. Polskie odpowiedniki tego systemu kosztuja ponad 3k. Tutaj jak się na promocję poczeka to poniżej 200 PLN. W 3-5 minut idzie zaostrzyć nóż tak że kartke kroi. Cytuj
daro Opublikowano Niedziela o 10:17 Opublikowano Niedziela o 10:17 11 godzin temu, hurriway napisał(a): W 3-5 minut idzie zaostrzyć nóż tak że kartke kroi. Nie ogarniam działania ? Można przybliżyć ?? Nie lubię ciepłej wódki i tępych , noży też .Jak z nudów u teściowej poostrzyłem noże to wszystkie baby porozcinane palce miały .😄 1 Cytuj
hurriway Opublikowano Niedziela o 11:05 Autor Opublikowano Niedziela o 11:05 Jeden obraz lepszy niż 1000 słów. Model inny ale zasada ta sama. https://m.youtube.com/watch?v=LgI4MIjDE3Y&pp=ygURT3N0cnphbGthIGRvIG5venk%3D 1 Cytuj
hurriway Opublikowano Niedziela o 11:34 Autor Opublikowano Niedziela o 11:34 Ogólnie poziom ostrości idzie uzyskać niebywały. Paluchy poprzecinać na tym to żaden problem. Więc lepiej z ostrością nie przesadzac, to nie brzytwa. Do krojenia kartki wystarczy chwilka. Cytuj
Tadek11 Opublikowano Niedziela o 11:40 Opublikowano Niedziela o 11:40 Ja takie urządzenie o podobnym działaniu zrobiłem sobie samodzielnie i używam już kilka lat. Na pewno te z filmu powyżej są zrobione profesjonalnie a moje nie , ale zdaje egzamin. Do tego kupiłem sobie jeszcze tarcze filcową fi 150 x20 mm na szlifierką stołową i pastę polerską taką zieloną i noże wychodzą jak z fabryki. Żona rzeczywiście na początku się nie mogła przyzwyczaić i nie wszystkie noże ostrzę na na ostro , to do obierania kartofli nie bo można się rzeczywiście pokaleczyć. Pozdrawiam Cytuj
hurriway Opublikowano Niedziela o 11:57 Autor Opublikowano Niedziela o 11:57 (edytowane) Też miałem coś takiego robić na wzór polskiego. Ale jak policzyłem koszty zakupu materiałów to wyszło mi że różnica to 40 PLN, a gdzie robota? Ile godzin w warsztacie na obrabiarkach. A to kupiłem na promocji za około 180, i świetna rzecz. Do tego na koniec ostrze na skórze przejechać i goli wlosy na przedramieniu. Edytowane Niedziela o 11:59 przez hurriway Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi