Turqs Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 26 minut temu, Tadek11 napisał(a): Ale ja nie wiem jaki miała podgląd czy z AMiR czy swój inny ? Tym bardziej że siedzibę terenową AMiR mam w Siedlcach , a PLW w Mińsku Maz . Może miała jakiś swój podgląd nie wiem jaki i skąd i tego nie napisałem wyżej że to ten sam podgląd ? Mirek musisz się liczyć że niedługo wszystko będzie na podglądzie . Zadzwoniłem z ciekawości niestety nie odbiera . Może poprostu sprawdziła na google maps? Cytuj
Turqs Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jak tam mrozy. Widzę w sieci, że już wystartowali z ciastem i zamykaniem dennic Cytuj
manio Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Turqs napisał(a): Jak tam mrozy. Widzę w sieci, że już wystartowali z ciastem i zamykaniem dennic W pobliżu mojej pasieki jest wioska Mrozy Wielkie. Nazwa przedwojenna i nadal obowiązuje / Rano było -23*C za oknem na wysokości 1 piętra. W 1987 było -35 i pszczołom to obojętne. Nie stosuję nigdy ciasta , chyba że popełnię jakiś błąd i w celach ratunkowych. Dennice ? Zamykam po oblocie . Chyba ,że zapomnę to mają cały czas otwarte. Rzepak w połowie maja , więc nie ma pośpiechu , bo zawsze zdążę , a rzepakowy mało atrakcyjny rynkowo :( Byle do wiosny . W niedzielę chciałem popatrzyć czy ule nie zasypane , ale śnieg twardy , zmrożony i nie mogłem otworzyć bramy . Dałem sobie spokój. Od czwartku chwilę ma być cieplej , wezmę łopatę i się odkopię . Samochód zostawię na drodze bo nawet jeep zawiśnie na śniegu i trzeba będzie konia szukać do pomocy. Chyba już nie lubię zimy ? Cytuj
hurriway Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja tam nie wiem nawet jak tam pszczoły. Nie pamiętam czy otworzyłem wszystkie dennice czy też nie. Zobaczymy na wiosnę. Jedno wiem miałem tak i tak, i różnic nie widziałem. Tylko umówmy się jak się ma szerokie wloty nie zamykane, to ta jakby ta dennica była otwarta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi