Tadek11 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 20 godzin temu, manio napisał(a): a ile mniejsza jest ramka 1/2 Dadant od WLP 18 cm ? Ale słowa o ogromnej ilości ramek użyłem w kontekście oprysku kwasem mlekowym ramka po ramce podczas jednego zabiegu oprysku KM. Przykład 20 rodzin to jest około 700 ramek do obsługi na jeden oprysk. Cytuj
manio Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 7 minut temu, Tadek11 napisał(a): Ale słowa o ogromnej ilości ramek użyłem w kontekście oprysku kwasem mlekowym ramka po ramce podczas jednego zabiegu oprysku KM. a to się zafiksowałem na rozmiarach , ale tyle samo by było i ramek 18 cm. Nie , to nie zabieg dla mnie . Można się zmęczyć , a nawet spocić. Ale odkład czy rójkę zawsze prysnę sobie . Może to pomaga w czymkolwiek ? Może choć się oczyszcza z warrozy podrażnione kwasem ? Bo przecież kwas nie zabije warrozy ? Cytuj
Tadek11 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 1 godzinę temu, manio napisał(a): Może choć się oczyszcza z warrozy podrażnione kwasem ? Bo przecież kwas nie zabije warrozy ? Dokładnie , dlatego tylko jeden raz na próbę użyłem tej metody. 1 Cytuj
Beeman Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) U mnie już wszystko dobrze pomostkowane. Po wyciągnięciu ramki jest straszny bałagan i wiele pszczół będzie zamknięta w miodzie między ramkami. Żadnego szmuglowania, ujmowania, dokładania, układania nie stosuje. 2-3 korpusy do góry, komplet ramek. Wsuwka w dennicy higienicznej to wspaniały wskaźnik co piszczy w ulu. Edytowane 11 Września przez Beeman 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi