Bumblebee Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Pokusiłem się o modyfikację dennicy Apikoza. Pajączki out i mamy dennice osiatkowaną. Cytuj
Bumblebee Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Opublikowano 24 Maja 2016 Jak usunąłeś płytę z pajaczkami? Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Też o tym myślę odkąd zagotowałem pszczoły w ulach .Ten widok do dziś spędza mi sen z powiek Cytuj
Gość Imker Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Robert na otwartej dennicy i powałce w apikozie zagotowałeś rodziny? Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Robert na otwartej dennicy i powałce w apikozie zagotowałeś rodziny? Otwarta dennica u Apikoza (i Łysonia też) to porażka . Zamiast siatki są zaledwie pajączki . Dla silnych pszczół w upały to za mała wentylacja ! U mnie jechały na lipę w nocy i to zaledwie 7km. 3 najsilniejsze rodziny wtedy straciłem. Te 3 nosiły tyle miodu i pyłku co 10 innych . Cytuj
netto Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 My zawsze przed przewozem odbieramy część pszczoły i mocno zlewamy miodnie wodą, oraz siatkę z dołu także. Cytuj
Gość Imker Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 do transportu na dłuższe trasy myslałem zeby zamiast powałki zrobić ramkę z jakiś listewek i przystrzelić do nich siatkę jak na dennice Cytuj
zegaj Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Do przewozu najlepsza dennica osiatkowana z zamykanym siatką wylotkiem, powałka z pajączkami a najlepiej zdjąć powałkę i puścić pszczoły pod wentylowany dach. Cytuj
lalux5 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Albo zdjąć powałkę , w moim przypadku folię (koniecznie) i założyć pustą półnadstawkę . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi