henry650 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Matki jakie posiadam w pasiekach to wiekszosc które wychodowałem po matkach reproduktorkach iub kupione po reproduktorkach dalej niz f1 mam tylko kilka Cytuj
Bohtyn Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 ale czego ja mam zazdrościć mając trzeci sezon pszczoły? miałem od niego matki UN i więcej mieć ich nie chce dobry hodowca wcale się reklamować nie musi bo go sami znajdą przyjdzie czas będzie i reproduktorka Trzy sezony - to akurat tyle ile potrzeba do rzetelnej i wiarygodnej oceny matki i pszczół po niej. Cytuj
Gość Imker Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 jak jest agresor rodzina to nie ma juz u mnie prawa bytu żeby to jeszcze miodnością nadrabiała! ja wiem że Pan lubi "czekać" na to co się w pasiece wydarzy po 3 sezonach z takimi rodzinami można sobie tak spierdzielić sytuację w pasiece że kolejne 5 nam nie pomoże żeby wyjść z bagna no chyba że się kupuje tylko matki UN... no ale jak takie jak ja miałem to powodzenia ( więc dla mnie to głupota ) 1 Cytuj
spajder1 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Mam pszczołę Elgon od polbarta od 3 lat wiec powiem krótko bardzo łagodna nie rojliwa natomiast jeżeli chodzi o miód to w moich warunkach niestety krainki pobić nie może. Cytuj
spajder1 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Moim skromnym zdaniem tylko naturalne unasienianie matek jest dobre a najlepiej uwierzcie mi moi drodzy do odkładu wstawić kilka mateczników w jednakowym stadium rozwojowym, pszczoły wiedzą która matka jest najlepsza.A jak ją już wybiorą to taka matka u mnie wytrzymuje do 5 lat . 1 Cytuj
Bohtyn Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Moim skromnym zdaniem tylko naturalne unasienianie matek jest dobre a najlepiej uwierzcie mi moi drodzy do odkładu wstawić kilka mateczników w jednakowym stadium rozwojowym, pszczoły wiedzą która matka jest najlepsza.A jak ją już wybiorą to taka matka u mnie wytrzymuje do 5 lat . Wystarczy, że w tym odkładzie będą pszczoły które wcześniej były w nastroju rojowym i jak im nie przeszło, to będą z niego wychodzić roje jak szklanka i w odkładzie też zostanie szklanka. 1 Cytuj
spajder1 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Widzę kolego że masz problem z rojeniem.U mnie jakoś to wychodzi i nie ma problemu z rojeniem Cytuj
MAZI Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Widzę kolego że masz problem z rojeniem.U mnie jakoś to wychodzi i nie ma problemu z rojeniem Bohtyn to stara , dobra szkoła "zydelkowa" :-) Cytuj
Nacek Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 No niestety najcześciej jest w takiej sytuacji tak jak Bochtyn pisze. Cytuj
spajder1 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Ja nie wiem co wy macie z tym rojeniem w w tym sezonie na 45 rodzin wyroiła mi się jedna rodzina. Poza tym mam założone poławiacze pyłku co częściowo ogranicza dostęp do nadmiaru białka i możecie wierzyć lub nie na 45 rodzin wyroiła mi się jedna! I tak was kocham za wasze wypowiedzi i współczuje skakania po drzewach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi