Ślężańskie Miody Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam wszystkich, Może kogoś z Was zainteresuje. http://www.zwiazekpszczelarski.pl/uchwala-programowa-pzp?_mid=Jbw0CR5DzOU= Pozdrawiam, Daniel Cytuj
Tadek11 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Nie ma chętnych do skomentowania tej Uchwały ? Więc ja dorzucę kilka uwag Pierwsza uwaga , zaskoczyło mnie że wnioski delegatów w większości zaczynają się od słów " Podjęcie działań" czyli że jest powszechna świadomość wśród delegatów że stare władze PZP nic nie robiły w sprawie tych postulatów pszczelarzy ??? w większości słusznych , bo jak by coś robiły , to by użyto słów " reforma" , " zmiana przepisów" "korekta" "nowelizacja" itp. A jak nie działały to trzeba użyć słów "Podjęcie działań " chyba logiczne Druga uwaga to punkt nr. 8 wniosków czyli powołanie międzyresortowego zespołu d/s pszczelarstwa ???? Jeżeli delegaci widzą że taki międzyresortowy zespół pozwoli przygotować czy opracuje nawet projekt Uchwały Prawo Pszczelarskie ??? To ja widzę to w czarnych kolorach Im więcej członków takiego zespołu tym trudniej będzie dojść do konsensusu i uchwalenia czegoś konkretnego dla pszczelarzy ?? Taki szeroki zespół to może co najwyżej przygotować preambułę do takiej ustawy. Pomijam już fakt czy taka Ustawa "Prawo Pszczelarskie" jest w ogóle potrzebna ? skoro jest to tak bogata w uregulowania prawne materia https://pl.wikibooks.org/wiki/Pszczelarstwo/Prawo I jak to powiązać z Ustawą Prawo Pszczelarskie ???? Pozdrawiam i życzę nowym władzom PZP żeby "podjęły te działania " Cytuj
Bohtyn Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Nie ma chętnych do skomentowania tej Uchwały ? Więc ja dorzucę kilka uwag Ja nie komentuję, bo nie otwieram podejrzanych linków i nie należę do PZP. Cytuj
bogor Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Już zaczynam się bać. Z marchwi zrobili już owoc to z naszych pszczół zrobią pewnie jakąś trzodę albo inny twór. Wolałbym żeby zmienili obiekt zainteresowania. 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ja nie komentuję, bo nie otwieram podejrzanych linków i nie należę do PZP. I w ogóle nigdy nie należałeś do żadnej organizacji pszczelarskiej ? Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Należał do PZP .W Świętokrzyskiem z dnia na dzień zrobili "rewolucję" i praktycznie 100% członków z dnia na dzień podjęło decyzję o zmianie .Teraz mają swoją organizację Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi