Zbyszek Mazur Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 5 minut temu, Turqs napisał(a): Da się tym precyzyjnie ustalić ilość kwasu ? Robię według przepisu z filmu poniżej: Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Tutaj kolejny ciekawy film i przepis na kwas szczawiowy do zamgławiacza Cytuj
Turqs Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu to ja jednak wolę standardową sublimację. Nie jest tak szybka ale nie wymaga przyrządzania roztworów. Przy sublimacji jest większa pewność co do ilości odparowanego kwasu. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 52 minuty temu, Turqs napisał(a): Ale maszyna Da się tym precyzyjnie ustalić ilość kwasu ? Kto to wie ? Musial być postudiować zagraniczne media amerykańskie , jak to robią . Zbyszek pisał że stężeniem 3% ale jak długo i ile gramów na rodzinkę ? Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, Turqs napisał(a): to ja jednak wolę standardową sublimację. Nie jest tak szybka ale nie wymaga przyrządzania roztworów. Przy sublimacji jest większa pewność co do ilości odparowanego kwasu. Mirku, pokazałem tylko jak ja robię i nie mam na celu namawiania U mnie po odymieniu był osyp, ale nie jakoś wybitnie. 3 godziny temu, Tadek11 napisał(a): Zbyszek pisał że stężeniem 3% ale jak długo i ile gramów na rodzinkę ? Tadku, w tym filmie podano proporcje, które mają wystarczyć na 50 większych rodzin lub do 100 na mniejszych. cytat: "70 ml alkoholu etylowego lub spirytusu zbożowego lub wódki 28 gramów kwasu szczawiowego 30 ml gliceryny lub oleju mineralnego (+/- 5 gramów)" Osobiście robiłem na glicerynie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.