Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Tajden napisał:

Z Twojego postu, wynika prosty wniosek... Pszczoła, to nie.....koń...:D

Ani też nie krowa.. :D:D

Opublikowano

Iwona pszczoła to nie "kóń" ani krowa i ale swój rozum ma i jeśli smakuje jej woda z poidła dla kur to co jej bronić

Opublikowano (edytowane)

No jakby moje pszczoły stały na środku Pustyni Błędowskiej to bym im poinstalował poidła. Ale tu gdzie stoją nie potrzebują, wątpliwej co do zasady i z racji warunków, pomocy w kwestii zaopatrzenia w wodę dla siebie. 

Koń to nie wielbłąd. Ja znam takie powiedzenie.

Edytowane przez tikcop
Opublikowano
Godzinę temu, tikcop napisał:

Koń to nie wielbłąd. Ja znam takie powiedzenie.

A ja takie - chłop nie wielbłąd pić musi .

• Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, tikcop napisał:

No jakby moje pszczoły stały na środku Pustyni Błędowskiej to bym im poinstalował poidła. Ale tu gdzie stoją nie potrzebują, wątpliwej co do zasady i z racji warunków, pomocy w kwestii zaopatrzenia w wodę dla siebie. 

Ja mam kiepskie doświadczenia pszczelarskie, bo zajmuję się tym cudownym zajęciem, od niedawna, w stosunku, do mojego dziadowstwa...

Moje pszczoły od początku mojej "kariery" pszczelarskiej, nigdy nie chciały pić wody, którą im podtykałem "pod nos".

I zawsze mnie martwiło, gdzie moje pszczoły zaopatrują się w wodę. Bo wiedziałem z książek, że jeżeli pszczoły muszą latać po wodę bardzo daleko, to tracą niepotrzebnie ogrom energii, w swoim tak krótkim żywocie. I nawet jak nie korzystają, z przygotowanej, podtykanej wody, to jednak trzeba im ją podstawiać z uporem maniaka! Już kilka miesięcy temu pisałem, że moje pszczoły, po 10 latach zrobiły mi łaskę, i zaczeły pić przygotowaną wodę...:D