Tadek11 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 3 godziny temu, michal79 napisał(a): Uratowałem pod koniec sierpnia rójkę. Chwała Ci Panie ! 💪 😁 Dla potomnych ? 🙋♂️ Cytuj
michal79 Opublikowano 1 Września Autor Opublikowano 1 Września 35 minut temu, Tadek11 napisał(a): Chwała Ci Panie ! 💪 😁 Dla potomnych ? 🙋♂️ Heh... dla przygody i obserwacji. Cytuj
michal79 Opublikowano 4 Września Autor Opublikowano 4 Września Zanotowałem jakiś rekord. 15 sierpnia zabrałem z ula, co to zabił sobie matkę, dwie ramki z czerwiem, obsadą i zapasami. Jest 2 tygodnie i 6 dni później. Zapasów jest w ramkach więcej, chodzi młoda matka, a co ciekawsze, składa już jajka. Normalnie ekspres. Jeszcze 10 dni i sprawdzam zasklepy. Cytuj
michal79 Opublikowano 13 Września Autor Opublikowano 13 Września I mamy rekordowo szybko zasklepiony czerw roboczy z tej matki. W bliźniaczym macierzaku są dopiero podlane larwy kilkudniowe. I mam dylemat. Kolejność była taka: 15 sierpnia podczas miodobrania okłębiły sobie matkę. Zabrałem 2 ramki z czerwiem i pszczołami, żeby dwie matki były wychowywane, żeby zwiększyć szansę na zimowlę z pełnoprawną matką. Teraz mam: macierzak z matką. te dwie ramki z matką (już 2,5 ramki). Cytuj
michal79 Opublikowano 30 Października Autor Opublikowano 30 Października 28 sierpnia obok karetek jest rój pszczół do zebrania, jakiś pszczelarz jest zainteresowany??? Byłem zainteresowany Sprzęt pod ręką to było 20 litrowe wiadro z dolnym spustem. Tam przenocowały. Na drugi dzień przesiedlenie A tu... dwa miesiące później już. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi