daron6 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Jak w temacie. Kiedy usunąć pusty półkorpus z pod korpusu na którym zimowały pszczoły? Cytuj
Perszing Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Ile pszczelarzy,tyle opinii Ja to robię po oblocie w cieplejszy dzień,łącząc tę czynność z czyszczeniem dennicy. Cytuj
Krzyżak Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Jak uznasz, że pszczoły potrzebują nadstawki na miód to przeniesiesz go na górę i po robocie. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 W zasadzie wszystko w temacie co napisali Koledzy powyżej więc do stosowania . Pozdrawiam Tadek Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Jak w temacie. Kiedy usunąć pusty półkorpus z pod korpusu na którym zimowały pszczoły? W celu ograniczenia niepotrzebnej objętości gniazda ja usuwam zaraz po oblocie.PK Cytuj
MAZI Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Ja prawdopodobnie usunę we czwartek - ma być ciepło, ale jakiegoś wielkiego ciśnienia nie czuję. Za to na pewno zamknę pajączki w powałkach. Cytuj
netto Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Powinno się już dawno zabrać gdyż niepotrzebnie wydłużacie drogę pszczole w zimnie co może skutkować jej krzepnięciem. Cytuj
Krzyżak Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Powinno się już dawno zabrać gdyż niepotrzebnie wydłużacie drogę pszczole w zimnie co może skutkować jej krzepnięciem. :D To im kurteczki i szaliczki pozakładaj Cytuj
netto Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Krzyżak staromodny jesteś Moje maja pianki do nurkowania co by w zimnej wodzie nie marzły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi