Paweł Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Mam pytanie - czy jest sens kupowac ul z takiego materialu? Jest on o wiele drozszy niz standardowe drewniane. Jesli tak to z jakich czesci powinien sie skladac kompletny wielkopolski? Pytam bo jesli zdecydowalbym sie na zakup chcialbym aby byl juz w 100% trzcinowy a nie mieszany - czesciowo drewniany i trzcinowy Cytuj
Gość PawelKS3 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Mnie od jakiegoś czasu kuszą właśnie ule słomiane lub trzcinowe ale jeszcze się nie zebrałem żeby kupić. Jak dla mnie to wystarczą korpusy trzcinowe, dennica i daszek mogą być drewniane. Cytuj
Paweł Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Pawel blisko nas czlowiek sie oglasza, ze takowe ule wykonuje- kusi mnie to juz od 2-3 miesiecy. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Jest sens jedynie kupić taki ul do skansenu przydomowego jako ciekawostka ( taki gadżet pszczelarski ) zawsze to ładnie w pasiece wygląda jak ma się jakieś zabytkowe konstrukcje. Natomiast do celów typowo towarowych nie polecam bo więcej z nimi problemów niż korzyści. Pozdrawiam Tadek Cytuj
Gość PawelKS3 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Wiem, w Skarzysku:), tylko troche cena mi nie pasuje:) Cytuj
daro Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Całe słomiane to sa koszki. Pszczoła to stworzenie leśne nie polne. Ule ze słomy ,trzciny były robione z powodów finansowych ( za drewno trzeba było zapłacić) . Pszczoły mając do wyboru słomę i drewno wybierają to drugie. Były robione doświadczenia. Ta rzekoma zdrowotność polega na ogromnej ilości propolisu w szczelinach. Moja pierwsza pasieka miał być w takich. dzieki Bogu nie kupiłem a było to 40 rodzin. Mam teraz jeden pozostały z tej pasieki. Cytuj
mariopalmeral Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 A czy mógł bym fotkę obejrzeć takiego ula . Cytuj
Paweł Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 tu jest oferta http://olx.pl/oferta/ule-trzcinowe-ekoule-ul-wielkopolski-pszczoly-miod-CID757-ID3KaFf.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi