mirek. Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 no jak tam samopoczucie ? pogoda ma być super na kanadyjska czyli ja czkam jeszcze tydzień z pobieraniem nawoci Cytuj
Żaki-Czan Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 Lipa z nawłoci. Zajrzałem do uli, dwie ramki z 6 nadstawek zasklepione i to nie od dechy do dechy ? Inwert, środki na warrozę i zima już pozostały Cytuj
Beeman Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) No to trochę przeceniłes ich możliwości dając Im sześć nadstawek Ja bym dał max 3 Edytowane 11 Września 2020 przez Beeman Cytuj
mirek. Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) no te 6 nadstawek to na 6 uli było postawione zapewne nie na jednym:P czyli po jednej miodni na ul Edytowane 11 Września 2020 przez mirek. 1 Cytuj
mirek. Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 powiem tak z nawłoci będzie lipa zajrzałem do 2 silnych rodzi i do 2 normalnych silne maja zasklepione miodnie na 30 procent wody w miodzie niezasklepionym jeden pomiar 19.5 i 20 do gniazda nie zaglądałem normalne rodziny w miodniach właściwie nic wielkiego po pare kilo ale rozwalone czyli koniec zabawy we worek pogoda miodobranie reszta do pobrania na zimę i dokarmianie Cytuj
Żaki-Czan Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 Te 6 nadstawek to na 6 ulach, tak jak Mirek pisał odwirowalem wszystko z nadstawek, co posiadało nawet śladowe ilości miodu, bo z gniazdowych nie brałem - w sumie 7kg na 6 uli.... Cytuj
mirek. Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 wczoraj odebrałem z 4 uli w sumie 20 ramek odwirowane z 10 litrów reszta zostawiona do przeniesienia do gniazda co dziwne jedna tylko rodzina nie zalała górnego korpusu gniazdowego jeszcze ma do końca września być ciepło od jutra jak wyczyszczą ramki podkarmianie i wolne do wiosny no i jeszcze dymek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi