Emik3 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Tadziu nie ilość obecności, ale jej jakość. Mieć 30 rodzin i uzyskać z nich po 5 litrów miodu, czy 3 rodziny z których z łatwością masz 60 litrów w sezonie? Choć znam takich co ledwie uzyskali z 5 rodzin 5 litrów, ale pszczelarze pełną gębą i bez kija nie podchodź. Myślę, że mój wpis Cię przekona. Pozdrawiam. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa A nie fajnie jest w lato rozłożyć sobie leżaczek przy 30 ulach i słuchać jak pszczoły pracują? Nie ważne nawet ile naniosą przy 3 to nie to samo 2 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Żeby to tak z tym leżaczkiem można było ? To by było fajnie Ale ilość innych obowiązków i planów powodują że człowiek jest zawsze w niedoczasie i wybiera co i kiedy , żeby zdążyć ? Pozdrawiam Tadek 1 Cytuj
boddan Opublikowano 15 Października 2017 Autor Opublikowano 15 Października 2017 Informacja. Dzisiaj dłużej rozmawiałem w kuluarach z panem Cezarym. Z rozmowy wynikło, że nie znalazł jednak czasu na pójście do prokuratora i PLW w tej sprawie. Następnym razem, mam nadzieję, będę ostrożniejszy. Mam już swoje lata, ale ciągle nie wyleczyłem się z naiwności, ciągle na tym tracę. ...............................................................................................................Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
daro Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 Nie mniej sobie za złe , to tylko dobrze o Tobie świadczy. Uczciwi ludzie z reguły wierzą innym ,w myśl zasady każdy swoją miarką mierzy. Zdrowia. 1 Cytuj
lalux5 Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Informacja. Dzisiaj dłużej rozmawiałem w kuluarach z panem Cezarym. Z rozmowy wynikło, że nie znalazł jednak czasu na pójście do prokuratora i PLW w tej sprawie. Następnym razem, mam nadzieję, będę ostrożniejszy. Mam już swoje lata, ale ciągle nie wyleczyłem się z naiwności, ciągle na tym tracę. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Zgadzam się z daro, ........choć są pewne granice . Następna rewelacja za rok , może dwa jak ten pan znajdzie trochę czasu Cytuj
MAZI Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Mam już swoje lata, ale ciągle nie wyleczyłem się z naiwności, ciągle na tym tracę. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa U mnie i zapewne nie tylko u mnie Kolega dużo zyskał. Oby więcej takich "naiwnych" (czytaj: uczciwych) to będzie normalniej na ty świecie. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Informacja. Dzisiaj dłużej rozmawiałem w kuluarach z panem Cezarym. Z rozmowy wynikło, że nie znalazł jednak czasu na pójście do prokuratora i PLW w tej sprawie. Następnym razem, mam nadzieję, będę ostrożniejszy. Mam już swoje lata, ale ciągle nie wyleczyłem się z naiwności, ciągle na tym tracę. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
boddan Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Opublikowano 9 Listopada 2017 A jednak coś się dzieje tylko kto teraz coś zbada w ulach? http://apis-polonia.eu/patologie-pszczelarskie/ Ps.Może pochopnie oceniłeś Pana Cezarego.Pozdrawiam PK. To trzymam kciuki za pana Cezarego.Nie wygląda to wesoło. No właśnie, tak też mam, Może wynik rozmowy? Pozdrawiam. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
Tadek11 Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 No i mamy słowo przeciwko słowu Cytuj
BOROWY Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Niby tak. Tylko jedno to słowo wariata. Cytuj
daro Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Nie oceniam nikogo. Od sądzenia są sądy podobnie jak w sprawie - ,,spalona pasieka,,. Szanuję pracę tego pana - Apis Polonia. Na razie Pan słowa dotrzymuje. Wiedza ni jak się nie ma do dowodów i uczciwości. Pan ten przestał być w moich oczach uczciwym człowiekiem bo tolerował wiele lat taki stan rzeczy i dopiero wywalenie z pracy obudziło uczucie troski o nas i pszczoły . Ja rozumiem obawę o utratę pracy, nie mniej jednak skoro się tak postępowało to było się wspólnikiem ukrywając takie fakty . Nie jest to powód ani do dumy ani szumu. 4 Cytuj
Emik3 Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 ile dni postów na forum zniknęło? Wydaje mi się, że w tym wątku sporo. Cytuj
daro Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 Chyba nie . Od ostatniej kopi zapasowej , pewnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi