piotrpodhale Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 https://www.facebook.com/gokhan.ceylan.9210256/videos/938159367230615/ Cytuj
Tadek11 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2023 Czy ktoś wie z którego roku pochodzi ten utwór i jego pierwsze wykonanie ? Dla ułatwienia dodam , że pierwsi autorzy i wykonawcy mieli coś wspólnego ze stolarstwem 😁 Podobnie jak i pszczelarze też w większości zaczynali w drewnie , a niektórzy już pozostali wierni drewnu do dzisiaj. Zresztą drewno całkiem " przyjemny materiał" jak tak pomyśleć słuchając tej piosenki. 🙂 2 Cytuj
manio Opublikowano 28 Grudnia 2023 Opublikowano 28 Grudnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Tadek11 napisał(a): Dla ułatwienia dodam , że pierwsi autorzy i wykonawcy mieli coś wspólnego ze stolarstwem 😁 no nie wiem czy aby masz rację Pani i Pan Stolarzowie popełnilii tylko cover tej piosenki z 1961 roku i rozsławili ją znacznie później , jej autorki debiutowały tym przebojem na swoim singlu . Panie są autorkami tej piosenki znanej głownie z wykonania Beatlesów , nazywały się The Marvelettes ( też ciekawa nazwa i mniej przyziemna niż stolarze) i w ich wykonaniu bardziej mi się podoba niż u Stolarzy . Tako przynajmniej rzecze Wikipedia , bo aż takie wiekowy nie jestem i dinozaurów tez nie widziałem Nikt dziś nie czeka na pana Postmana , a i dzieci nie bardzo wiedzą ,co taki gość robi. Dostarcza głównie przykre wezwania do zapłaty ( albo niektórym probuje dostarczyć zaproszenie do pierdla) , żadnego romatyzmu w tym nie ma , a każdy pies obszczeka. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez manio 1 Cytuj
MAQ Opublikowano 28 Grudnia 2023 Opublikowano 28 Grudnia 2023 1 godzinę temu, manio napisał(a): Nikt dziś nie czeka na pana Postmana emeryci i renciści nie korzystający z bankowości online czekają 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2023 13 godzin temu, manio napisał(a): no nie wiem czy aby masz rację Pani i Pan Stolarzowie popełnilii tylko cover tej piosenki z 1961 roku i rozsławili ją znacznie później , jej autorki debiutowały tym przebojem na swoim singlu No i widzisz 😁, przyznam się , że pisząc to opierałem się głównie na mojej pamięci i nie zaglądałem do Wikipedii i zapamiętałem ten utwór jako wykonania duetu Carpenters z roku 1975 . 🙂Ale wiele jest jeszcze perełek muzycznych zapomnianych , a wartych żeby sobie odświeżyć pamięć a nowe możliwości aranżacji czynią je cały czas atrakcyjnymi . Pozdrawiam. Listonosze i kurierzy DPD , czy dostawcy pizzy chyba cały czas pozostaną potrzebni najwyżej będą mieli lepsze hulajnogi.😁 https://www.google.com/search?client=avast-a-1&q=reznosiciele+pitcy&oq=reznosiciele+pitcy&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCjEzOTg1ajBqMTWoAgCwAgA&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:d7cdb718,vid:L4DhKkxjAjs,st:0 Cytuj
manio Opublikowano 29 Grudnia 2023 Opublikowano 29 Grudnia 2023 (edytowane) 15 godzin temu, MAQ napisał(a): emeryci i renciści nie korzystający z bankowości online czekają za zdziwieniem doczytałem się , że faktycznie nadal ok 20% stypendystów ZUS czeka na kasę od Pana Postmana . Myśłałem ,że nie ma już takiej usługi , ale przecież nie każdy potrafi obsłużyć konto w banku czy bankomat , a krajem chce się porządzić . 4 godziny temu, Tadek11 napisał(a): zapamiętałem ten utwór jako wykonania duetu Carpenters z roku 1975 a to słuchaliśmy zupełnie innej muzyki . W tym czasie to mnie porywały Led Zeppelin https://www.youtube.com/watch?v=Ly6ZhQVnVow , a jeszcze bardziej Deep Purple https://www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE a to takie najłagodniejsze kawałki , nawet sam pogrywałem Edytowane 29 Grudnia 2023 przez manio Cytuj
Tadek11 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2023 W dniu 29.12.2023 o 13:52, manio napisał(a): a to słuchaliśmy zupełnie innej muzyki Przypuszczam że podobnej , a to , że zapamiętałem to nie znaczy że gustowałem w muzyce country 🙂 tylko że zapamiętałem . Również słuchałem Zeppelinów , De Purple już mniej mi pasował , ale jeszcze Ping Floyd i Jimi Hendrixa , Scorpions czy Guns N Roses , Red Hot Chili Peppers i inne. Cytuj
manio Opublikowano 30 Grudnia 2023 Opublikowano 30 Grudnia 2023 6 godzin temu, Tadek11 napisał(a): ale jeszcze Ping Floyd i Jimi Hendrixa , Jimi czy Janis Joplin już byli nieboszczykami jak zacząłem się interesować muzyką rozrywkową , ale znam ją bo słuchali jej starsi bracia moich kolegów i koleżanek , więc i nam nie wypadało nie znać . Teraz można nadrobić straty i obejrzeć koncerty z tamtych lat . Tylko teraz jakoś czas się skórczył i nie ma kiedy . Ale w jeepku mam radio z kaseciakiem i tam mam kasety z Hendrixem, Janis Joplin , The Doors , John Lee Hooker - tego się fajnie słucha w takim gracie . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi