kubek33 Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Czy ktoś używał tego specyfiku - proszę o ocenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Jak psa zwał tak zwał flumetryna . Dopierdzielono dawkę z 3,6 mg na pasek do 275 mg na pasek . Coś komentować ? Wycofano chyłkiem Baywarol i pokazał się smok żółty ziejacy siarką . Baywarolem załatwiłem swój pierwszy ul . 60 razy więcej .... Powinny pszczoły przeżyć . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosut Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Ale to nie paski a bramki na wylotki. Kupiłem w zeszłym roku 1 opakowanie na próbę, ale czasu.....itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Fakt nie doczytałem . A śmieli się z Polbartowych dywaników z amitrazą i za głowę się łapali ile tam lał . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beeman Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 A co za różnica jak trucizna rakotwórcza jest podawana do ula? Dywaniki, bramki czy paski wsio rawno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Oj tam ojtam każdy lek to trucizna . Problem w odpowiedniej dawce i dotarciu do miejsca choroby . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubek33 Posted June 17, 2020 Author Share Posted June 17, 2020 Panowie a co ze skutecznością - jak ją oceniacie bo zastanawiam się czy nie wybrać tego leku na przyszły rok. Inna sprawa to czy bramki nadają się na małe wylotki, czy da się zamontować by spełniało swoją funkcje (stare ule) np 15 cmx 2 cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irkor Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Jak ktoś jest w posiadaniu tego produktu i ma na zbyciu jedno opakowanie, to chętnie odkupie. Z uwagi na proste jego użycie, chętnie poeksperymentuje z tym specyfikiem. Co do zakładania na wylotek, to zgodnie z instrukcją nie powinno być problemów. W moim przypadku tylko sposób z rysunku 3c instrukcji. https://www.weterynaria.bayer.com.pl/pl/zwierzeta-gospodarskie/pszczoly/polyvar-yellow/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irkor Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Wczoraj założyłem. Problem tylko taki, że cena powalająca. Za efektami zaczekamy do wiosny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr610 Posted April 22, 2022 Share Posted April 22, 2022 Jak że skutecznością polyvar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irkor Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 Dzisiaj robiłem przegląd. Wygląda na to, że jest "czysto" - brak niepokojących objawów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irkor Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 I co tak Cię rozbawiło Michałku Hahałku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal79 Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 2 godziny temu, irkor napisał: I co tak Cię rozbawiło Michałku Hahałku ? Wyobraziłem sobie Ciebie z dużą lupą, oceniającego porażenie warroa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irkor Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 Guru forumowy powinien wiedzieć, że do tego nie jest potrzebna lupa, nawet ta duża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal79 Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 56 minut temu, irkor napisał: Guru forumowy powinien wiedzieć, że do tego nie jest potrzebna lupa, nawet ta duża. 80% warrozy chowa się pod zasklepem. Z tej pozostałej 99% siedzi na brzuchu pszczoły, wciśnięta między sternity. 1% (czyli 0,2% całości) siedzi pszczołom na plecach. Tak przynajmniej piszą mądrzy ludzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irkor Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 No popatrz, bo ja to myślałem, że po tylu latach to już potrafię ocenić kondycję rodziny np. po ilości osypu zimowego. Jak to człowiek może się pomylić 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal79 Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 7 minut temu, irkor napisał: No popatrz, bo ja to myślałem, że po tylu latach to już potrafię ocenić kondycję rodziny np. po ilości osypu zimowego. Jak to człowiek może się pomylić Myślałem że skuteczność tego produktu to raczej ilością warrozy oceniasz... Bo jeśli kondycją rodziny... no w sumie też można, zwłaszcza na wiosnę. A to rzeczywiście bez lupy, racyja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts