Beeman Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) O ile dobrze pamietam to pare lat temu na Baltyku znaleziono zatopiony okret. Wydobto teczke cyrulika. Byla tam lista lekarstw. Na liscie byl sproszkowanu faraon. Oczywiscie faraon nie uzdrawial a te specyfiki czym byl posmarowany miedzy innymi propolisem. Edytowane 16 Października 2020 przez Beeman Cytuj
Krzychu Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, manio napisał: Znajdziesz też wiele publikacji o cudownych właściwościach syropu z sokiem z pokrzywy po przepuszczeniu przez ul. W zasadzie to apteki powinny zbankrutować gdyby wszyscy wierzyli w to co można wyczytać w internecie. pozdrawiam niepokorny manio No chyba nie zaprzeczysz, że nie ma cudownych właściwości? Apteki nie zbankrutują bo sprzedają z marżą specyfiki koncernów farmaceutycznych. I to koncerny mają dzięki finansom takie narzędzia jak marketing, handlowców. W aptece wszystkie suplementy diety to dopiero pić na wodę, wszelkie witaminy w tabletkach musujących, które przepuszczasz z moczem przez nerki do kanału. Co natura to natura, gdyby koncerny przyznały, że na przeziębienie działa czosnek, imbir, propolis, pirzega, miód to by zbankrutowały a tego nie chcą z jasnych przyczyn. Jak mnie łamie to nigdy nie lecę do apteki. Dopiero jak już mnie rozłoży to niestety - lekarz, recepta, l4. Póki objawy są małe to tylko naturalnie, i wtedy na małych objawach się kończy Edytowane 16 Października 2020 przez Krzychu 2 Cytuj
Nacek Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Znam jeden przypadek wyleczenia wrzodów żołądka. Osobiście stosuje przy przeziębieniach z dobrym skutkiem, dawki 30-40 kropli 3-4 razy dziennie, mniejsze ilości raczej nie działają. 1 Cytuj
vincent vega Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 30-40 kropli to tak ze dwie łyżeczki i do tego 3-4 razy dziennie... Dość sporo wydaje się... Ja używam propolisu i jestem szczęśliwy, że coś takiego istnieje. Na sprawy związane z refluksem i zgagą w połączeniu z pierzgą jest rewelacyjny. Odkąd zacząłem to stosować ilość chemii jaką spożywam na te dolegliwości spadła o ok. 95%. Na pewno jest skuteczny. Czy ma ujemne skutki uboczne? Nie wiem. Cytuj
Nacek Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 18 godzin temu, vincent vega napisał: 30-40 kropli to tak ze dwie łyżeczki i do tego 3-4 razy dziennie... Dość sporo wydaje się... Ale taka dawka jest skuteczna i nie muszę kuracji przedłużać w nieskończoność. Na zgagę rewelacyjnie działają migdały, wystarczy schrupać garstkę. Cytuj
michal79 Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Jest jeszcze pyszne i zdrowe połączenie miodu trójniaka z propolisem. Teść i Tata w ten sposób przekonali się do tej profilaktyki 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi