Tadek11 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Gawron napisał: Witam. Mój pierszy post Sublimacja kwasem szczawiowym, w obecności czerwiu, co 4-5 dni i powtarzana z 4-6 razy, będzie palić czerw i doprowadzi do AFB. Dla Pana kwas mrówkowy może mieć, stosunkowo słabą skuteczność, lecz Tikcop pisze, to nieprawda i dokumentuje na filmach. Dwie metody: flotacja alkoholowa oraz zastąpienie alkoholu cukrem pudrem. Jest jakiś zawodowiec który w to wejdzie? Ciekaw jestem bardzo, jak wtedy postępuje? Witaj na forum ? Dobrym zwyczajem na naszym forum jest napisanie o sobie kilku słów w pierwszych postach i o swojej przygodzie z pszczelarstwem jak to się stało że zainteresowałeś się pszczelarstwem i w jakim rejonie masz pasiekę i co uznasz za stosowne. Pozdrawiam 1 Cytuj
Gawron Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Tadek11 napisał: Witaj na forum ? Dobrym zwyczajem na naszym forum jest napisanie o sobie kilku słów w pierwszych postach i o swojej przygodzie z pszczelarstwem jak to się stało że zainteresowałeś się pszczelarstwem i w jakim rejonie masz pasiekę i co uznasz za stosowne. Pozdrawiam W regulaminie forum nie ma obowiązku przedstawiania się. Interesująco pisze tu Tikcop i Xpand. Dlatego Dobre obyczaje ? A co to 1 Cytuj
daro Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 28 minut temu, Gawron napisał: Dobre obyczaje ? A co to To takie coś jak się kogoś nie lubi to nie mówi się mu -tagda paszoł won . 1 Cytuj
Gawron Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 18 godzin temu, Tadek11 napisał: Witaj na forum ? Dobrym zwyczajem na naszym forum jest napisanie o sobie kilku słów w pierwszych postach i o swojej przygodzie z pszczelarstwem jak to się stało że zainteresowałeś się pszczelarstwem i w jakim rejonie masz pasiekę i co uznasz za stosowne. Pozdrawiam Lepiej gdyby Pan nie pisał o dobrych zwyczajach, bo nie jest tu różowo. I cham się odezwał, i obraża, i narusza regulamin, i pisze nie w temacie, a jest Pan na to bardzo uczulony, i nie ma reakcji, to takie dobre oby/zwy/czaje? Cham daje rady o dobrych obyczajach , a sam nie wie co to, i za to wyje..li chama z Polanki .Powitanie tajne? Ten z Kanady już się trzy lata wita. stałe towarzystwo rozmowa przy piwie, ja nie piję. 1 2 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2021 18 godzin temu, Gawron napisał: W regulaminie forum nie ma obowiązku przedstawiania się. Interesująco pisze tu Tikcop i Xpand. Dlatego Dobre obyczaje ? A co to Skoro tak znasz dobrze regulamin to prośba żebyś go przestrzegał.i na forum nie używał słów powszechnie uznawanych jako obraźliwe , jest to w regulaminie ? Piszesz że jesteś z Kazachstanu ?, to może napisz coś nam o pszczelarstwie w Kazachstanie ?. Może jakieś zdjęcie jak wygląda pasieka w Kazachstanie , jakie macie pożytki dla pszczół , dla nas to jest egzotyczny kraj. Pozdrawiam 4 Cytuj
Beeman Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Kolego Gawron. Nie musisz się przedstawiać to jest dobrowolne i w dobrym tonie. W każdym forum panuje swoista atmosfera i jak tobie tu nieodpowiada to droga wolna. Wyglada ze traktujesz to miejsce jak super market. Tylko ze tu nikomu nie płacisz wiec nie wymagaj odpowiedzi i nie tupaj nóżkami. Na tym forum jest pare miejsc poświęcone użytkownikom. Przedstawiamy tam nasze pasieki , praktyki, sprzęt i tym podobne i nawet rzeczy niekoniecznie powiązane z pszczelarstwem. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Beeman 2 Cytuj
Gawron Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 W dniu 19.08.2021 o 15:52, Beeman napisał: Kolego Gawron. Nie musisz się przedstawiać to jest dobrowolne i w dobrym tonie. W każdym forum panuje swoista atmosfera i jak tobie tu nieodpowiada to droga wolna. Wyglada ze traktujesz to miejsce jak super market. Tylko ze tu nikomu nie płacisz wiec nie wymagaj odpowiedzi i nie tupaj nóżkami. Na tym forum jest pare miejsc poświęcone użytkownikom. Przedstawiamy tam nasze pasieki , praktyki, sprzęt i tym podobne i nawet rzeczy niekoniecznie powiązane z pszczelarstwem. Tupanie nóżkami i markiet piszesz. Zmusiłem się przeczytać od początku temat sublimacji kwasu. To dyskusja ignorantów. Zrobicie nie tylko pszczole krzywdę ale i sobie. Poczytałem o kanadyjczyku,doszedł ja do uli słomianych. Syneczku ja by w twoim markecie nic nie pakupił. To jakaś groteska, czy egzotika. Ul langstrota, najlepsza książka na świecie to W. Rodinowa i I. Szabraszowa pod tytułem Moje pszczoły - z Pana pisania wynika, że dla Pana lietaraturia obca. Nie znasz jej. Gdyby znał, to by durnot nie wypisywał. Ja po prostu źle trafił, na ignoranty. Widział filmy o Kanadyjskim pszczelarstwie, owszem można tylko podziwiać, w Polsce nie zastosujesz. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Gawron napisał: Tupanie nóżkami i markiet piszesz. Zmusiłem się przeczytać od początku temat sublimacji kwasu. To dyskusja ignorantów. Nie podoba Ci się dyskusja u nas na forum to nie musisz czytać ani pisać na tym forum masz wybór , a jak będziesz obrażał uczestników tego forum , wyzywał dyskutantów od chamów i ignorantów to łamiesz tym samym zapisy regulaminu forum i będziemy musieli podjąć inne kroki. Nie potrzeba nam na forum zadymiarzy i aspołecznych zachowań wszystko negujących i obrażających wszystkich naokoło. Ideą forum jest wymiana doświadczeń i pomaganie sobie nawzajem służąc radą i jak trzeba pomocą i nawet swobodną dyskusją na tematy około pszczelarskie ale z poszanowaniem godności swoich adwersarzy. 2 Cytuj
Beeman Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Kolego piszesz ogólnikami Napisz konkretnie co ci się nie podoba to może podyskutujemy. Uli słomianych nie posiadam wiec nie wiem o czym piszesz? Wspomnianej książki nie czytałem. W ogóle żadnej książki pszczelarskiej nie czytałem. Narazie nie mam na to czasu. Może kiedyś zamiast robić pszczelarstwo będę o nim czytał. Czy szkodzę pszczoła? Mam nadzieje ze nie. W trzy sezony z dziesięciu rodzin doszedłem do 150+. Czy Kanadyjskie pszczelarstwo jest na wyższym poziomie jak Polskie? Z mojego punktu widzenia nie sadze. Wczoraj rozmawiałem z zawodowym pszczelarzem i on jest zadowolony z 50% przezimowanych rodzin. U mnie jest to 3-5%. I wcale mnie to nie zadawala. Powodzenia. Cytuj
Beeman Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Oops. Oczywiście te 3-5% to są straty po zimowli. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Tikcop napisał: A i co do Gawrona to słowo ignorant nie jest chamskie. Całe szczęście, że tu nie fejs z zamkniętą "grópką" kiszących się we własnym gronie paramagii. A słowo cytat "ignorant" użył w swoich postach Gawron dla ścisłości , ja je tylko zacytowałem , że takich słów nie powinno się używać ? cytat niżej. W dniu 20.08.2021 o 17:31, Gawron napisał: Tupanie nóżkami i markiet piszesz. Zmusiłem się przeczytać od początku temat sublimacji kwasu. To dyskusja ignorantów. Swoją drogą to dobrze że Gawron poprosił o skasowanie konta nic nowego nie wnosił niby z Kazachstanu ( też nie uwiarygodnił że rzeczywiści stamtąd jest) a nie wie co to dobre obyczaje , tylko wszystko na okrągło negował i używał obraźliwych słów do uczestników forum. I niestety , ale Ty Tomek przywołujesz fajsa , ale postępujesz właśnie jak na fejsie , czyli cytat " moja racja musi być najmojsza" i jak ktoś jej nie podziela , tej racji znaczy , to ................. wiesz o co chodzi ? nie będę pisał , to jest w domyśle , a jak nie wiesz o co chodzi , to przeczytaj swoją dyskusje we wcześniejszych wątkach. Dla ciebie chyba , tak mnie się wydaje , słowo pluralizm wypowiedzi czy pluralizm poglądów to coś z innego Świata . Tak jak ja robię tak róbcie i Wy i basta i cale szczęście ? że nie używasz jeszcze takich słów jak Gawron dla dodania sobie wielkości i autorytetu i oglądalności swoich filmów na YT. Cytuj
daro Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Tikcop napisał: Jakbyście nie wygonili z forum Klemensa to by wam opisał, że ta sublimacja nie taka straszna. Oj wszędzie go ,,wyganiali ,, z Polanki , Michałowa , forum Pszczelarstwa , strony Jaronia . Karpacki napisał ze jeszcze nie wszedł a już go wywalali. ? Tu nie jest zamknięte kolo wzajemnej adoracji. Gawron to na pewno nie Kazach, Ruski czy Ukrainiec. To Polak co rżnie głupa . Był tu Silwer i co jak co na pewno Ukrainiec . Był na YT gość z krukiem i pszczołami. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 No proszę każdy w paru postach Gawrona wyczytał coś innego? a przecież wszystko jest napisane o co chodzi i o kogo. Przypadek? nie sądzę, mózg internetowy wszystko pamięta nie wystarczy zlikwidować konta na forum... Cytuj
daro Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Boli ? Mnie nie . Stary jestem i jak patrzę na to co mnie otacza , w pszczelarstwie zwłaszcza , popadam w zadumę . Zadumuję się jak mi się to w du**e pomieści .... A Mirek spod Sandomierza ma wiele twarzy i lic , cóż zrobić choroba .Wiele osób w pszczelarstwie to ludzie słabi . Jedni ciałem inni głową . Niczego żadna mi organizacja oprócz bata nie załatwiła . W 4 literach mam pomoc państwa w pszczelarstwie , poziom moich dochodów wzrósł na tyle że mogę robić ludziom miód dla przyjemności . ??♿ Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Tikcop napisał: A i co do Gawrona to słowo ignorant nie jest chamskie. Tomaszu nie uruchamiaj się, bo nie masz racji. Było ale się jak zwykle potajemnie zmyłooo. 5 znamienitych prawników orzekło, rozumiecie, wiecie towarzysze itd.... ? Cytuj
Tadek11 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2021 7 godzin temu, Tikcop napisał: A i co do Gawrona to słowo ignorant nie jest chamskie. Ale grono prawników ze strony internetowej synonim.net orzekło " wiecie -rozumiecie " ? że: Cytat Najpopularniejsze inne określenia słowa ignorant to: abderyta, nowicjusz, analfabeta, ćwierćinteligent, kołtun, głupiec, amator, niedouk, tępak, zacofaniec, obskurant, prymityw, filister, profan, początkujący, ćwok, półinteligent, wstecznik, ciemniak, żółtodziób, frajer, niefachowiec, prostaczek, dyletant, nieuk, partacz, prostak, nieprofesjonalista, niemądry, laik, ... . Cytuj
daro Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Już wiem czemu niektórzy ludzie, w przeciwieństwie do mnie, tacy chudzi ! żal du**ę ściska ! Cytuj
Beeman Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 10 hours ago, Tikcop said: Mam nadzieję, że kawa będzie smakować przy śniadaniu w Kanadzie dzisiaj. Dziekuje kawa smakuje. Tak sie rozpisales ze nawet musialem zrobic jeszcze jedna. Problem z tym ze poruszyles tyle tematow co by ksiazke mozna bylo napisac. Z wieloma operacjami i teoriami jakie przedstawiasz sie zgadzam i stosuje. Niestety mimo tego zbyt czesto negujesz to co robia inni. Moze kiedys zrozumiesz i zmienisz narracje i powiesz "ja tak robie i to u mnie daje dobre wyniki" zamiast "ja tak robie bo inni zle robia" Z innej beczki: od czasu do czasu ktos wpada na forum i juz w trzecim poscie napada na innych i dzieli kto jest "madry" a kto "glupi" Nie dajmy się wciągnąć w te awantury. Ci ludzie nigdy nigdzie nie zagrzeja miejsca. 3 Cytuj
daro Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 11 minut temu, Beeman napisał: Z innej beczki: od czasu do czasu ktos wpada na forum i juz w trzecim poscie napada na innych i dzieli kto jest "madry" a kto "glupi" Nie dajmy się wciągnąć w te awantury. Ci ludzie nigdy nigdzie nie zagrzeja miejsca. Polać ! Cytuj
daro Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Cytat trwa dyskusja o polskiej literaturze pszczelarskiej, jaka ona cenna, a na innym forum ich guru forumowy pisze, iż w ogóle żadnej książki pszczelarskiej nie czytał. Straty zimowe ma 3-5%, zapewne zmałpował ode mnie. I wcale to go nie zadowala. To wcale to nie zadawała jest bardzo mocne. Pokazuje - Nadęty w swojej pysze do kwadratu. Tam ten popaprany nazywa się Horn . Tu, podobnie jak Talibom na Białorusi , biją mu brawo . Kto jest gorzej pogięty ? Cytuj
Beeman Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 "trwa dyskusja o polskiej literaturze pszczelarskiej, jaka ona cenna, a na innym forum ich guru forumowy pisze, iż w ogóle żadnej książki pszczelarskiej nie czytał. Straty zimowe ma 3-5%, zapewne zmałpował ode mnie. I wcale to go nie zadowala. To wcale to nie zadawała jest bardzo mocne. Pokazuje - Nadęty w swojej pysze do kwadratu." Daro jak sie domyslam to napisal nasz kolega Gawron na innym forum. Jak sie domyslam pod innym nikiem. W dwoch linijkach tekstu jast tyle klamstwa i bez sensu ze prawie szkoda do tego sie odnosic. A jednak... K.Gawron juz zapomnial co napisal pare dni temu. On 8/20/2021 at 11:31 AM, Gawron said: najlepsza książka na świecie to W. Rodinowa i I. Szabraszowa pod tytułem Moje pszczoły A po paru dniach juz zachwala polskie cenne ksiazki. To ze ja nie czytalem ksiazki pszczelarskiej nie swiadczy ze sa one do niczego lub autorzy sa glupsi ode mnie. A on niestety to sugeruje. 3% strat mnie nie zadawala? Oczywiscie ze nie. Szkoda kazdej rodziny i nawet kazdej pszczoly ktora nie doczekala kwiatkow na wiosne. Czy to jest pycha? Jak tak, to coz jestem pyszny. 4 hours ago, daro said: 3-5%, zapewne zmałpował ode mnie. A gdziez to k.Gawron napisal o jego stratach zimowych? Biedny nieszczesliwy czlowiek. Cytuj
daro Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 32 minuty temu, Beeman napisał: to napisal nasz kolega Gawron Przepraszam ale w psychiatryku nie mam kolegów . Napisał na forum Polanka z którego się wypisałem a nie zostałem wywalony . Choć wolałbym to drugie . ? Cytuj
manio Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 W dniu 22.08.2021 o 07:28, Xpand napisał: Faktem jest, że byli użytkownicy forum, którzy reagowali bardzo źle na wypowiedzi tej osoby. Faktem jest ,że administracja subiektywnie kasowała drastyczne wypowiedzi tego typa i wcale nie o pszczelarstwie. W rezultacie protestujący przeciw takim szowinistycznym wypowiedziom wyszedł na durnia, a E.Koch wyszedł na pokrzywdzonego i niezrozumianego przez motłoch wybitnego pszczelarza. Nic straconego bo internet pełen jego postów , choć nie zagrzał miejsca długo na żadnym forum. Nie wystarczyło mu pisanie tylko o pszczelarstwie - bo to nie wzbudzało żadnych kontrowersji . Szkoda ,ze skasowano zamiast umieścić to w koszu ku przestrodze i pamięci . Sądząc po kulturze wypowiedzi , Gawron to jego kolejne wcielenie. 2 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Przeniesiono z tematu " Śublimacja kwasu szczawiowego" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi