gajowy Opublikowano Piątek o 16:48 Opublikowano Piątek o 16:48 W dniu 5.06.2025 o 17:46, MAQ napisał(a): Jak na razie, jedna ewidentnie źle się unasiennila - pomimo że sklepiony czerw był pszczeli, pszczoły pociągnęły mateczniki. Mam dokładnie taką samą sytuacje w dwóch rodzinach. Mateczników po kilka na każdej ramce a matki dopiero zaczęły co jajka składać. Jedną skasuje bo agresja z nie bije i polują na mnie jak chodzę po placu. Drugą, silniejszą rodzinę dołączę do ich starej matki z którą zrobiłem odkład. 1 Cytuj
MAQ Opublikowano Piątek o 18:27 Opublikowano Piątek o 18:27 Skonstruowałem wieżowiec 4x Wlkp 6r, gdzie robię pierwszy raz trochę bardziej masowy wychów matek. Dzisiaj jest szósta doba czyli dzień zasklepienia mateczników. Przyszła wichura i mój wieżowiec się przewrócił. Na szczęście oparł się pod kątem 45 stopni o sąsiadujący ul. Ciekawe czy coś będzie z tych mateczników 🫤 Cytuj
Beeman Opublikowano Sobota o 13:37 Opublikowano Sobota o 13:37 Jak nie zmarzły to nic im nie będzie. Cytuj
MAQ Opublikowano Sobota o 13:59 Opublikowano Sobota o 13:59 21 minut temu, Beeman napisał(a): Jak nie zmarzły to nic im nie będzie. Bardziej myślałem pod kątem histolizy i wstrząsu 1 Cytuj
michal79 Opublikowano Sobota o 21:37 Autor Opublikowano Sobota o 21:37 7 godzin temu, MAQ napisał(a): Bardziej myślałem pod kątem histolizy i wstrząsu Histoliza i wstrząs to mity wymyślone przez sprzedawców matek i producentów amortyzatorów. ! 1 Cytuj
michal79 Opublikowano Sobota o 21:43 Autor Opublikowano Sobota o 21:43 To zdjęcie kosztowało mnie 10 kleszczy, z czego dwa w skórze. Cytuj
MAQ Opublikowano Niedziela o 09:49 Opublikowano Niedziela o 09:49 12 godzin temu, michal79 napisał(a): dwa w skórze Boje się zapytać gdzie pozostałe osiem Mój patent: po lazeniu po krzakach, wysokiej trawie, obejrzeć okolice łydek , czy coś nie wchodzi. No a na taką pasiekę chodziłbym w długich spodniach. Cytuj
MAQ Opublikowano Niedziela o 14:15 Opublikowano Niedziela o 14:15 16 godzin temu, michal79 napisał(a): Histoliza i wstrząs to mity wymyślone przez sprzedawców matek i producentów amortyzatorów. ! Masz na to badania? 🤓 1 Cytuj
manio Opublikowano Niedziela o 14:52 Opublikowano Niedziela o 14:52 (edytowane) 47 minut temu, MAQ napisał(a): Masz na to badania? 🤓 pewnie sam to zbadał Edytowane Niedziela o 15:03 przez manio 1 Cytuj
michal79 Opublikowano Niedziela o 19:15 Autor Opublikowano Niedziela o 19:15 4 godziny temu, manio napisał(a): pewnie sam to zbadał Nasz zakamuflowany teutoński agent ma połowiczną rację. 😂 Wstrząsy nie są mi znane. Ale tak, były badania przewożenia mateczników w dniu histolizy samochodem. Nie mam na chwilę obecną pojęcia, gdzie je przeczytałem. Pamiętam, że bardzo znikomy procent obumarł. 9 godzin temu, MAQ napisał(a): Boje się zapytać gdzie pozostałe osiem Jasne długie spodnie. Jasne skarpety. Jasne obuwie. Cytuj
Krzychu Opublikowano Niedziela o 21:18 Opublikowano Niedziela o 21:18 7 godzin temu, MAQ napisał(a): Masz na to badania? 🤓 Podobno w trakcie burzy przy uderzeniu pioruna potrafią obumrzeć... w zasadzie to i ja bym nie przeżył 🤣 1 Cytuj
Beeman Opublikowano Poniedziałek o 12:14 Opublikowano Poniedziałek o 12:14 16 godzin temu, michal79 napisał(a): Nie mam na chwilę obecną pojęcia, gdzie je przeczytałem. W Pulawach? Pan Kruk wypowiadal sie na ten temat? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi