gajowy Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu W dniu 5.06.2025 o 17:46, MAQ napisał(a): Jak na razie, jedna ewidentnie źle się unasiennila - pomimo że sklepiony czerw był pszczeli, pszczoły pociągnęły mateczniki. Mam dokładnie taką samą sytuacje w dwóch rodzinach. Mateczników po kilka na każdej ramce a matki dopiero zaczęły co jajka składać. Jedną skasuje bo agresja z nie bije i polują na mnie jak chodzę po placu. Drugą, silniejszą rodzinę dołączę do ich starej matki z którą zrobiłem odkład. 1 Cytuj
MAQ Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Skonstruowałem wieżowiec 4x Wlkp 6r, gdzie robię pierwszy raz trochę bardziej masowy wychów matek. Dzisiaj jest szósta doba czyli dzień zasklepienia mateczników. Przyszła wichura i mój wieżowiec się przewrócił. Na szczęście oparł się pod kątem 45 stopni o sąsiadujący ul. Ciekawe czy coś będzie z tych mateczników 🫤 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi