Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.01.2025 o 14:02, daro napisał(a):

A co to za prokurator ? Nie znam takiego . Jak znasz to się jego zapytaj

Darek 🙂 Mniejsza o to 🙂 Widzisz , że rozkręciliśmy teraz  aktywność na forum  i to się liczy . 🙂

Ale  ważne , że bez wykluczania  uczestników forum . Posty obraźliwe możemy  ukryć , do wyjaśnienia z adminem  , bo to zgodne z regulaminem forum , ale usuwać Kolegów z forum zamykać im buzię ? 

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Paradoksalnie trzeba podziękować wszystkim nakręcającym tą spiralę nienawiści wobec WOŚP. Nikt lepiej nie potrafiłby zmobilizować Polaków do sypania groszem. Dacie wiarę że do tej pory po reklamie pana posła wylewanej kawy 🤣zakupiono już 3,5 miliona kaw. Oby tak dalej.....

• Lubię 2
  • Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, piotrpodhale napisał(a):

Paradoksalnie trzeba podziękować wszystkim nakręcającym tą spiralę nienawiści wobec WOŚP

Słyszałem takie powiedzenie: Jak nie dajesz, to nie narzekaj.

Myśle, że powodem takiego hejtu jest nie tylko polityczny wydźwięk, ale pewnie ogromna zazdrość.

Tylko czemu ma to służyć, aby tak szlachetny cel zniweczyć?

Na szczęście coraz mniej ludzi daje się manipulować.

• Lubię 2
Opublikowano (edytowane)

Polacy to taki naród który lubi być dymany. Czym bardziej jest tym bardziej jest zadowolony.

Myślice że do władzy czy majątku dochodzi się dobrocią serca🤣

Edytowane przez hurriway
Opublikowano
1 godzinę temu, hurriway napisał(a):

Polacy to taki naród który lubi być dymany. Czym bardziej jest tym bardziej jest zadowolony.

I tu jest pomieszanie pojęć. Przecież ten dymany Polak ,  jak rozumie że jest dymany to na pewno nie będzie z tego faktu  zadowolony . A jeżeli jest zadowolony to znaczy że nie rozumie że jest dymany . Tak ? Prawda to ?  Czyli wniosek , że jak nie rozumie to  znaczy że jest głupi ,  bo nie kieruje się rozumem tylko wiarą w obietnice lub zostanie przekupiony trzynastki i takie tam , lub  obietnicą  i trzyma stronę tego od którego dostał kasę lub tego kto mu obiecał . 

I często bywa  , że tą kasę którą dostał wcześniej zabrano mu wcześniej  z kieszeni w postaci różnych pseudo podatków tych legalnych podatków , ale te z i tych ukrytych na przykład w  cenie benzyny czy inflacji.

A przeciętny Polak nie potrafi zrozumieć tych ekonomicznych relacji w państwie , a jak nie rozumie ,  to znaczy że jest głupi !!!!!!!!!

Czyli prosty wniosek z tego wywodu , Polacy lubią być dymani bo są głupi i nie rozumieją praw ekonomii.

I to w skrócie całe wytłumaczenie Twojej Robert tezy . 😁

• Lubię 2
Opublikowano
2 godziny temu, hurriway napisał(a):

Nie. Tam zazwyczaj garną się cwaniacy i przebiegli intryganci.

Ale jeżeli mówisz o tej władzy dotyczącej zbiórki pieniędzy, to uwzględniam że część pieniędzy pójdzie na inne cele niż szumne hasła. Ale jak trafi chociaż 50% zbiórki na pomoc dla potrzebujących, to nadal będę wspierał.  Robię to też dla siebie, Myśle że wiadomo o co chodzi :)

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.01.2025 o 16:02, piotrpodhale napisał(a):

Paradoksalnie trzeba podziękować wszystkim nakręcającym tą spiralę nienawiści wobec WOŚP. Nikt lepiej nie potrafiłby zmobilizować Polaków do sypania groszem.

zasadą marketingu jest : mówcie o mnie źle lub dobrze byle głośno. Cały ten jazgot jest więc wart miliony. Nie lubię samego Pana Owsiaka , nie jest ani ładny , ani mądry , a ja zdecydowanie heteroseksualny jestem , choć umiem docenić nawet męską elegancję i erudycję  -  próżno jej tu szukać  - choć być może jestem staroświecki i cenię inne standardy :) . Uruchamia on jednak w młodych głównie ludziach dobre cechy , potrafią się zmobilizować i w radosnej , świątecznej atmosferze popracować za darmo w szczytnym celu. Zbiórka nie oszałamia mnie nawet wielkością zebranych kwot bo to kropla w skali budżetu. Oszołomów wkurza właśnie ten bezinteresowny zapał tysięcy młodych ludzi i ,że sprawa nie upada mimo upływu lat i wymiany pokoleń . Może to skutek właśnie tego zwalczania ? Bo Polak to raczej przekorny ?

A co do rozliczeń to było 8 lat na znalezienie choć pyłku w oku Pana Owsiaka , mieli wszelkie narzędzia śledcze , podsłuchy , areszty wydobywcze i co ? Nie umieli , nie znaleźli czy Owsiak taki przebiegły. Nie wiem , wiem że są publikowane regularnie sprawozdania każdej zbiórki , a kontrola poszczególnych lokalnych  zbiórek jest tak skrupulatna , że nic się tam nie skręci . Próżno szukać takich sprawozdań caritasu , ale tam nie chodzi o zebranie , tylko o zbieranie .

Przypominam też wściekłym oponentom ,że wiedza czy podejrzenie o przestępstwie rodzi obowiązek powiadomienia o tym prokuratury .  Inaczej stajecie się współsprawcami. Tak więc donosy w dłoń !!! Jesteśmy w Unii  ,a to anglosaski odruch i zobowiązuje. Prawdziwy europejczyk doniesie nawet na brata !

Mój Proboszcz zezwala na zbiórkę na terenie kościoła , a po sumie demonstracyjnie wpłacił zebraną tacę na Orkiestrę. Myślę ,że zrobił na tym dobry interes i zyskał w oczach nawet zaciekłych moherów . Nie wiem czy zrobił to z wyrachowania  , czy z odruchu serca , ale ponieważ robił to kolejny raz , więc chyba ma to skalkulowane i w kasie i u Pana Boga. Czasem lepiej się przyłączyć do wroga niż bezsensownie i ze szkodą dla siebie go zwalczać  :)

Edytowane przez manio
  • Lubię 2
Opublikowano
6 godzin temu, hurriway napisał(a):

kryzys smoleński to udana współpraca kończyła się trzema rękami w jednej trumnie

Ci ze środka krzywej uważają że to nie ich ręce i jest O.K. Jak się prosi kacapa - załatw sprawę to kacap zna jeden tylko sposób .Sposób Błochina

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, daro napisał(a):

kryzys smoleński to udana współpraca kończyła się trzema rękami w jednej trumnie

Kto usunął wpis cytowany autora hurriway ?

Edytowane przez daro
Opublikowano
4 godziny temu, daro napisał(a):

Kto usunął wpis cytowany autora hurriway ?

Było zgłoszenie, że poszło za daleko w politykę. 

Choć jak dla mnie nie za daleko. Ale cóż. Nowy jestem, niech starsi stażem decydują. 

Jak dla mnie o tym WOŚP powinno być pozwolone na pisanie w sensie "no zbierają, coby się Polacy szlachetnie poczuli, o, tu ktoś wystawił słoik miodu". 

Dopóki ta orkiestra legalnie gra. 

Poza tym spekulacje, dygresje... nie są tu potrzebne. 

Do tego wydarzenie miało miejsce chyba 3 dni temu, więc cały ten temat powinniśmy uznać na forum za zakończony w tym roku.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, michal79 napisał(a):

Było zgłoszenie, że poszło za daleko w politykę. 

Ty usunąłeś ? Od kogo zgłoszenie ? Naucz się chłopczyk że ludzie nie barany , nie pogonisz przed sobą .

9 minut temu, michal79 napisał(a):

Do tego wydarzenie miało miejsce chyba 3 dni temu, więc cały ten temat powinniśmy uznać na forum za zakończony w tym roku

Jak byś przeczytał tytuł wątku ze zrozumieniem . Ty nie będziesz dyktował tutaj co kto ma pisać . Zmień tytuł , zamknij temat i się podpisz .Jak będziesz próbował zostaniesz ze swą niedokończoną książką .Na poprzednim forum też jeden książki pisał.... Robert się skarżył ,niczego nie zrobił , ja nie Robi i pamiętaj że dane osobowe mam legalnie .

P.S. Pamiętaj też że usuwając jeden wpis usuwaj odnośniki bo to jest... No właśnie wiesz jak to się nazywa prawnie ? To jest forum publiczne nie prywatne na fb .

Edytowane przez daro
Opublikowano
5 minut temu, daro napisał(a):

Ty usunąłeś ? Od kogo zgłoszenie ? Naucz się chłopczyk że ludzie nie barany , nie pogonisz przed sobą .

Jak byś przeczytał tytuł wątku ze zrozumieniem . Ty nie będziesz dyktował tutaj co kto ma pisać . Zmień tytuł , zamknij temat i się podpisz .Jak będziesz próbował zostaniesz ze swą niedokończoną książką .Na poprzednim forum też jeden książki pisał.... Robert się skarżył ,niczego nie zrobił , ja nie Robi i pamiętaj że dane osobowe mam legalnie .

Nie ja ukryłem, a wręcz byłem przeciwny ukrywaniu. 

Sugestia na temat zakończenia dyskusji, bo wydarzenie się skończyło, jest moją sugestią. Niczego nie narzucam. 

Po inne szczegóły proponuję napisać pw do Tadka. 

Czuwaj!

Opublikowano
5 minut temu, michal79 napisał(a):

Nie ja ukryłem, a wręcz byłem przeciwny ukrywaniu. 

Po pierwsze - masz narzędzie - przywróć .Po drugie było zgłoszenie - od kogo ? Może sam się zdeklaruje ?  Tadek usuwał wpisy mu niewygodne . Niczego mu nie napiszę bo po pierwsze ma mnie zablokowanego a po drugie - nie mam zamiaru . Wpis był na temat debilizmu wśród ludzi a nie polityki . Pokazywał gdzie prowadzi droga z takimi zachowaniami . Jak to mówią uderz pięścią w stół a nożyce się odezwą . Usuń ,,wątki polityczne,, i przywróć . Niech się debile przejmują . ?

Opublikowano
4 minuty temu, daro napisał(a):

Po pierwsze - masz narzędzie - przywróć .Po drugie było zgłoszenie - od kogo ? Może sam się zdeklaruje ?  Tadek usuwał wpisy mu niewygodne . Niczego mu nie napiszę bo po pierwsze ma mnie zablokowanego a po drugie - nie mam zamiaru . Wpis był na temat debilizmu wśród ludzi a nie polityki . Pokazywał gdzie prowadzi droga z takimi zachowaniami . Jak to mówią uderz pięścią w stół a nożyce się odezwą . Usuń ,,wątki polityczne,, i przywróć . Niech się debile przejmują . ?

Jak to gdzieś już pisałem, jestem moderatorem od niedawna i nie chcę zaczynać od jakiejś wielkiej rozróby i cofania podjętych decyzji przez ludzi, którzy moderują to długo. 

W razie co, nic nie zginęło. Jako mod widzę całą ukrytą treść. 

Może się to przywróci w jakimś wątku na dygresje.

Opublikowano
37 minut temu, michal79 napisał(a):

i cofania podjętych decyzji przez ludzi, którzy moderują to długo. 

To po to stworzono aby nie było świętych krów . Brak ....... ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, michal79 napisał(a):

Poza tym spekulacje, dygresje... nie są tu potrzebne.

Jak i dla mnie całe pszczelarstwo oparte na samoradzeniu rodzin. Nie ma na to dowodów naukowych w Polsce, wszystko to myślenie życzeniowe i spekulacyjne, i marketing - obarczone kruczkami. Więc trzeba by usunąć, po co tu to komu, żeby naiwni i bezkrytyczni całe pasieki potracili? 

Taka dygresja. Nie widzę powodu fałszowanie świata takim jakim jest żeby w imię zakłamanej poprawności komuś było dobrze.  Wmawiajmy otyłym że są chudzi na pewno przez to choroby kardiologiczne im odpuszczą. Albo dzieciom np chłopcom że mogą być dziewczynkami, na pewno na tym dobrze wyjdą. A co tam, bo jakiś niewiadomo gdzieś się tam obrazi.

Edytowane przez hurriway