Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem ten temat po to, żebyśmy byli świadomi, naszych praw i obowiązków. Nie wybiegać przed orkiestrę, jeśli to nie jest w naszym interesie. A zrobiła to w Pasiece, pani  Aneta Dziakowskowska i nie jest to w interesie pszczelarzy moim zdaniem.

Z racji mojego zawodu, przeprowadziłem tysiące kontroli i zawsze miałem szacunek dla ludzi do nich przygotowanych, ich kompetencji i ich asertywności, jeśli zaszła ku temu potrzeba.

Moim zdaniem, my wszyscy biorący w tej dyskusji, bez względu na poglądy i doświadczenia własne o ten temat, jesteśmy bardziej świadomi. :)

...............................................................................................................
Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa

Opublikowano

Bo te kontrole to podejrzewanie ludzi o złodziejstwa. Za Hitlera za zabicie świni była kara śmierci i co to dało ? Nic. Wszelkie zakazy nakazy robią rch obciążenia niczego nie załatwiając . Patrz ubojnie , wyrób wędlin , alkoholi i reszty.

P.S. mogłeś zacytować .

Opublikowano

A propos świni i Hitlera, to moja babcia mi opowiadała jak ubili świnię i akurat im partol niemiecki wpadł do domu. Głowę świni schowali do szafki, koło którego oni stali. Gdyby otworzyli tą szafkę, to bym teraz pewnie nie pisał, bo by rodzinę rozstrzelali. Z tego co pamiętam świnie były metkowane i nie mogło nic zginąć, ale oni zrobili drugą, ukrytą chlewnie pod stodołą i tam dla siebie trzymali. Zresztą nielegalne świnie przy partyzantce, to był pikuś:P

Opublikowano

Myślę  że z tymi kontrolami nie chodzi o złodziejstwo czy o przestrzeganie przepisów higienicznych  , ale o zwykłe synekury dla swoich aparatczyków , wszak bodajże za tym optowała partia o korzeniach rolniczych znana ze swoich inklinacji do obsadzania wszelakich stanowisk gdzie się tylko da , i to cały motyw tych intencji.

Opublikowano

Myślę  że z tymi kontrolami nie chodzi o złodziejstwo czy o przestrzeganie przepisów higienicznych

Nie , to chodzi o lata komunizmu i myślenie bolszewickie. W normalnym prawie co nie jest zabronione jest dozwolone,  w bolszewizmie na wszystko musi być bumaga. Miód to produkt który sam w sobie ma właściwości bakteriobójcze , nie psuje się. Po ilu latach po wstąpieniu do unii okazuje się że jednak można inaczej. Zapomniano tylko o jednym , co Kukiz 15 proponuje  , że w sprzedaży bezpośredniej kupujący widzi co i u kogo kupuje i jak mu pasuje to psińco całej reszcie do tego. Każda władza obrasta urzędnikami.

Opublikowano

W programie "Szerokie tory" Barbara Włodarczyk rozmawiała z kobietą ze wsi "zabitej dechami" gdzieś w dalekiej Rosji .
I ta kobieta mówi ...
Wy myślicie , że macie wolność i demokrację !?
To u nas jest wolność , a nie u was  .
Wy tam na tym zachodzie wymyślacie sobie jakieś przepisy , procedury , zakazy i musicie ich przestrzegać !
A my ? My nic nie musimy :D