Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piotrek jakoś nie widzę na naszym forum takiej " żądliwości "  żeby to skojarzenie miało jakiś sens , ale wiadomo skojarzenia rządzą się niewyjaśnionymi prawami , coś się po prostu kojarzy i już., Jaszcze jak na starym forum udzielał się Birkut to i owszem takie skojarzenia było uprawnione , ale też większość Formowiczów traktowała go pobłażliwie i wyrozumiałością o czym świadczyły ich wpisy na forum , zresztą ja też go tak traktowałem i myślałem sobie że ten typ tak już ma i koniec.  A na naszym forum spokój teraz , co nie znaczy że musimy mieć jedno zdanie we wszystkich sprawach i wszystkim przez grzeczność przytakiwać jak z czyś się nie zgadzamy , albo jak mamy inny pogląd ,  to miało miejsce za Komuny ale  te czasy już minęły i jest pluralizm a nie jednomyślność we wszystkich sprawach i wypadało by rozróżnić jak ktoś ma odrębne zdanie od jednomyślności i powszechnego przytakiwania Wszystkim we wszystkich sprawach , żeby broń Boże kogoś nie urazić. Myślę że takie postawienie sprawy jest zdrowsze jak udawanie jak w bajce o nagim Królu. Zresztą naukowcy tez prowadzą spory naukowe i to pomaga w dojściu do jakiejś prawdy i myślę że tak samo jest z pszczelarzami i ich typami uli jak cytowałeś powyżej , ważne jest tylko aby przy tym się nie obrażać nawzajem , nie używać brzydkich słów lub innych zachowań powszechnie uznanych za naganne. Zresztą " Charakter pszczelarzy" czy się różni od innych ludzi ?? wszak z założenia pszczelarz też człowiek.

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

Pszczelarze mają 2 rodzaje charaktrów . Najważniejsze jest to że jak pszczelarz z pszczelarzem się spotkają to jak przekupkom cięzko przestać gadać. ;)

A najwieksza duma to jego pasieka , z potomstwa tak nie są dumni. :D

• Lubię 1
Opublikowano

Piotrek jakoś nie widzę na naszym forum takiej " żądliwości "  żeby to skojarzenie miało jakiś sens

skojarzenia rządzą się niewyjaśnionymi prawami , coś się po prostu kojarzy i już.,

, Jaszcze jak na starym forum udzielał się Birkut to i owszem takie skojarzenia było uprawnione ,

, ważne jest tylko aby przy tym się nie obrażać nawzajem , nie używać brzydkich słów lub innych zachowań powszechnie uznanych za naganne. Zresztą " Charakter pszczelarzy" czy się różni od innych ludzi ?? wszak z założenia pszczelarz też człowiek.

Pozdrawiam

Tadek

Tak , tak , Tadek. Masz rację i pomimo tego iż masz rację to jej ..... nie masz  :D  ;)  ;)  ;)

ad1

to skojarzenie zupełnie jest bez sensu w przypadku tego Naszego forum . Ale jeśli popatrzeć na 'powód' jego powstania/założenia ....  tę żądliwość poczułem na sobie .

ad2

kojarzy się i .... i już , żądliwość to codzienność w naszym zajęciu a w dysputach dopuszczalna w pewnym 'stopniu'  ;)

ad3

birkut - miałem tą .... osobiście Go poznałem (był ze mną u Asi74) ... żądlił mnie nie raz lecz uznałem , że był do tego 'uprawniony' wiekiem, wiedzą, doświadczeniem  

On zyskiwał przy osobistym spotkaniu ..... zyskiwał !!!

ad4

'święte słowa" .... święte .... "wszak ... człowiek"  ... muszę Ci tu rację przyznać  ;)  ;)  :)

Pozdrawiam Piotrek 

Opublikowano

Pszczelarze mają 2 rodzaje charaktrów .

Najważniejsze jest to że jak pszczelarz z pszczelarzem się spotkają to jak przekupkom cięzko przestać gadać. ;)

Świnta prowda :)

A najwieksza duma to jego pasieka ,

z potomstwa tak nie są dumni. :D

gó**o prowda :D

Ja tam zawsze i wszędzie moimi Córkami się chwalę 102.gif101.gifbravojs0.gifth_Laie_62B.gif

• Lubię 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

"2" wymarzony charakter dla księdza :-) skrzydło 3 lubi rywalizację :-)

Piotrek, jedynka czyli perfekcjonista najlepszy charakter dla pszczelarza :-) Twój miód nie będzie chrzczony :)

• Lubię 1
Opublikowano

Mikołaju skąd te zacięcie psychologiczno-terapeutyczne ?  ;) mi wyszło 5w6 i otrzymałem takie towarzystwo: "Słynne piątki ze skrzydłem sześć: Sigmund Freud, Bill Gates, Alfred Hitchcock"  :D  :D  :D  :D wcale mnie nie cieszy ta kompania  :D . A jaki zawód byś mi przypisał? hehehehe

Co do napięcia jakie niektórzy mają na punkcie testów psychologicznych - to nie jest wyrocznia absolutna, odrobina dystansu do siebie by wystarczyła :)

Pewien student na wykładzie do Hegla: Panie profesorze to co pan mówi nie przystaje do rzeczywistości.

Hegel odpowiada: Tym gorzej dla rzeczywistości. I prowadził wykład dalej. ;)

PiotrekF trafnie.

Opublikowano

5w6 to uniwersalny charakter. Cicha woda. Dogadasz się z każdym i każdy zawód oprócz występów publicznych pasuje. Skrzydło 6 daje koleżeństwo. Czy pytania w teście są mało konkretne, zakres błędów? Laikom się tak może wydawać. Dla każdego z nas inne wartości są ważne w życiu i test to wychwytuje.