Ślężańskie Miody Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 Koledzy i koleżanki braliście już może Matki z pasieki hodowlanej Wilde? http://pasiekawilde.pl/linia-kortowka/ Cytuj
Bożena Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Koledzy i koleżanki braliście już może Matki z pasieki hodowlanej Wilde? http://pasiekawilde.pl/linia-kortowka/ W naszym kole prawie wszyscy bazują na Kortówce a prezes wręcz zachwala tę pszczołę. Niektórzy wyłamują się i szukają coś na własną rękę. Ja nie narzekam na tę pszczołę. 1 Cytuj
Gość Imker Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 co do Kortówki moge oddać jedną, siedzi jeszcze w klateczce po wymianie pazdziernikowej (lekki przejaw agresji) ubiegłoroczna Cytuj
MAZI Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 A może napiszecie jakie matki u Was się sprawdzają? Cytuj
Gość Imker Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 na topie ponoć nieska Zwariowany świat,wymiana matek w październiku,kto Cię takich cudów nauczył? :o . kiedyś od jednego zawodowego pszczelarza słyszałem! Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 Piotrpodhale to poleć kogoś dobrego kto będzie mógł parę sztuk na następny rok sprzedać. Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 Mazi podeślij namiary bo też bym chciał na nowy rok zamówić Ok już mam Szeligów Cytuj
MAZI Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 http://www.pasieka-szeligow.pl/matki_zamowienie.ht Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 Zamówione zamówione Cytuj
Bożena Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Bożenko czerwone marcinki zakwitły cudownie. A miały być różowe 1 Cytuj
MAZI Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 A miały być różowe Dla kobiety różowe, dla mężczyzny coś koło czerwieni :-P Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 Z tymi kolorami to we Francji dopiero można zgłupieć .Za każdym razem zamawiając wino czerwone miałem chwilę zawahania , czy ma być rose , czy rouge Chociaż ... chyba to temat o Kortówce ... Więc Kortówki są ok 1 Cytuj
Juljan77 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Nieska ,sklenary,singer,Prima,Karolinka,Aga,Aga3 itd.... o każdej mogę gadac i gadać Nieskę już skreśliłem brałem od Loca i więcej nie wezmę. Agę testuję Sklaner bardzo łagodna pszczoła ale Kortówka jest miodniejsza Pozostałych nie zbadałem Dostałem kiedyś Marynkę fakt jedną szt ale w pierwszym roku była rekordzistką za to w drugim roku nie upilnowałem i poszła . Kiedyś do niej wrócę. Cytuj
Gość Imker Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 a tak chwalą ta Nieske że niby taka amerykancka Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 a tak chwalą ta Nieske że niby taka amerykancka Ja chwalę i póki co będę chwalił Cytuj
boddan Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 a tak chwalą ta Nieske że niby taka amerykancka Ja chwalę i póki co będę chwalił Ja mam pasiekę, podzieloną na pół : wyjazdowa- Buckfast, stacjonarna- Prima z tym, że w zeszłym roku i w tym wymieniłem 25 Prim na Nieski. Jak dalej będą na rzepaku lepsze niż Primy to do końca wymienię i skończę z Primami. Nieski mam z Olecka, ale słyszałem, że lepsze są od Loca. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
Gość Imker Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 jedni chwalą inni ganią Juljan77, boddan...... jakie mieliście NU czy UN? może w tym tkwi problem Cytuj
boddan Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 A ja tam kocham wszystkie krainki bez wyjątków. :wub: Krainki NU i UN są fajne, ale dziewczyny z zagranicy też mają swoje walory. Wracam na domówkę, Wasze zdrowie. Do siego roku. Pozdrawiam. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
Bohtyn Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Każda da - jak się odpowiednio o nią zadba. Cytuj
Jerzy Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 No czasem tylko wyskoczę na jakąś kaukaską. Czy możesz podać źródło, skąd bierzesz Kaukaskie? Cytuj
Jerzy Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Piotrze, dzięki za info! Nie dla mnie one są potrzebne, a znajomemu pszczelarzowi, dlatego poszukuje dobrego i nieskalanego źródła - dajesz głowę za to? Musimy sobie pomagać. (Oj, chociaż nie dawaj, nie dawaj za żadne skarby!!!) Cytuj
daro Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 A co Polbarta nie pasują ? Też ma Cytuj
daro Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 dlatego poszukuje dobrego i nieskalanego źródła Choć z tym ostatnim ..... Najlepiej z Kaukazu np Czeczenii Cytuj
Ondrej Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Choć z tym ostatnim ..... Najlepiej z Kaukazu np Czeczenii Oj tam, są jeszcze inne miejsca gdzie można dostać dobrą linię Kaukaski, np.: z Gruzji, Rosji czy Turcji. No tak wiem teraz tam jest dość napięta sytuacja, ale nie wiem czy wiecie że Turcy współpracują z Rosją aby utrzymać pszczołę Kaukaską w czystości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi