Ślężańskie Miody Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Koledzy i koleżanki braliście już może Matki z pasieki hodowlanej Wilde? http://pasiekawilde.pl/linia-kortowka/ Quote
Bożena Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 Koledzy i koleżanki braliście już może Matki z pasieki hodowlanej Wilde? http://pasiekawilde.pl/linia-kortowka/ W naszym kole prawie wszyscy bazują na Kortówce a prezes wręcz zachwala tę pszczołę. Niektórzy wyłamują się i szukają coś na własną rękę. Ja nie narzekam na tę pszczołę. 1 Quote
Guest Imker Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 co do Kortówki moge oddać jedną, siedzi jeszcze w klateczce po wymianie pazdziernikowej (lekki przejaw agresji) ubiegłoroczna Quote
MAZI Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 A może napiszecie jakie matki u Was się sprawdzają? Quote
Guest Imker Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 na topie ponoć nieska Zwariowany świat,wymiana matek w październiku,kto Cię takich cudów nauczył? :o . kiedyś od jednego zawodowego pszczelarza słyszałem! Quote
Ślężańskie Miody Posted November 5, 2015 Author Posted November 5, 2015 Piotrpodhale to poleć kogoś dobrego kto będzie mógł parę sztuk na następny rok sprzedać. Quote
Ślężańskie Miody Posted November 5, 2015 Author Posted November 5, 2015 Mazi podeślij namiary bo też bym chciał na nowy rok zamówić Ok już mam Szeligów Quote
MAZI Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 http://www.pasieka-szeligow.pl/matki_zamowienie.ht Quote
Bożena Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 Bożenko czerwone marcinki zakwitły cudownie. A miały być różowe 1 Quote
MAZI Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 A miały być różowe Dla kobiety różowe, dla mężczyzny coś koło czerwieni :-P Quote
Robi_Robson Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Z tymi kolorami to we Francji dopiero można zgłupieć .Za każdym razem zamawiając wino czerwone miałem chwilę zawahania , czy ma być rose , czy rouge Chociaż ... chyba to temat o Kortówce ... Więc Kortówki są ok 1 Quote
Juljan77 Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Nieska ,sklenary,singer,Prima,Karolinka,Aga,Aga3 itd.... o każdej mogę gadac i gadać Nieskę już skreśliłem brałem od Loca i więcej nie wezmę. Agę testuję Sklaner bardzo łagodna pszczoła ale Kortówka jest miodniejsza Pozostałych nie zbadałem Dostałem kiedyś Marynkę fakt jedną szt ale w pierwszym roku była rekordzistką za to w drugim roku nie upilnowałem i poszła . Kiedyś do niej wrócę. Quote
Guest Imker Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 a tak chwalą ta Nieske że niby taka amerykancka Quote
Robi_Robson Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 a tak chwalą ta Nieske że niby taka amerykancka Ja chwalę i póki co będę chwalił Quote
boddan Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 a tak chwalą ta Nieske że niby taka amerykancka Ja chwalę i póki co będę chwalił Ja mam pasiekę, podzieloną na pół : wyjazdowa- Buckfast, stacjonarna- Prima z tym, że w zeszłym roku i w tym wymieniłem 25 Prim na Nieski. Jak dalej będą na rzepaku lepsze niż Primy to do końca wymienię i skończę z Primami. Nieski mam z Olecka, ale słyszałem, że lepsze są od Loca. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Quote
Guest Imker Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 jedni chwalą inni ganią Juljan77, boddan...... jakie mieliście NU czy UN? może w tym tkwi problem Quote
boddan Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 A ja tam kocham wszystkie krainki bez wyjątków. :wub: Krainki NU i UN są fajne, ale dziewczyny z zagranicy też mają swoje walory. Wracam na domówkę, Wasze zdrowie. Do siego roku. Pozdrawiam. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Quote
Bohtyn Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Każda da - jak się odpowiednio o nią zadba. Quote
Jerzy Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 No czasem tylko wyskoczę na jakąś kaukaską. Czy możesz podać źródło, skąd bierzesz Kaukaskie? Quote
Jerzy Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Piotrze, dzięki za info! Nie dla mnie one są potrzebne, a znajomemu pszczelarzowi, dlatego poszukuje dobrego i nieskalanego źródła - dajesz głowę za to? Musimy sobie pomagać. (Oj, chociaż nie dawaj, nie dawaj za żadne skarby!!!) Quote
daro Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 dlatego poszukuje dobrego i nieskalanego źródła Choć z tym ostatnim ..... Najlepiej z Kaukazu np Czeczenii Quote
Ondrej Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Choć z tym ostatnim ..... Najlepiej z Kaukazu np Czeczenii Oj tam, są jeszcze inne miejsca gdzie można dostać dobrą linię Kaukaski, np.: z Gruzji, Rosji czy Turcji. No tak wiem teraz tam jest dość napięta sytuacja, ale nie wiem czy wiecie że Turcy współpracują z Rosją aby utrzymać pszczołę Kaukaską w czystości. Quote
Recommended Posts