Tadek11 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października 22 godziny temu, hurriway napisał(a): Pytanie pomocnicze. Woda zwilżyła w całości pszczoły czy utworzyły kule i się w tej kuli trzymały? Tu jest wiele pytań ? A może zwykły prysznic w ulu wystarczy ? 😁 PS. Dla humoru taki aforyzm ludowy 😉 " Wziął prysznic i tyż nic " 1 1 Cytuj
hurriway Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października (edytowane) Nie jestem na razie fanem tej metody, moje pytanie wynikło z czegoś innego. Mrówki o ile dobrze pamiętam podczas zanurzenia w wodzie tworzą kulę utrzymując wodę poza sobą - gdyby pszczoły robiły podobnie to wiadomo by było że metoda nie zadziała jako diagnostyczna. Ogólnie nie jestem też fanem topienia pszczół w alkoholu. Po prostu leczę pszczoły a porażenie oceniam na podstawie tego co znajdzie się na dennicy. Jeszcze nie było tak żeby żadna warroza nie spadała. Dlatego nie widzę potrzeby diagnozowania tego tylko leczenie w odpowiednich momentach. Edytowane 18 Października przez hurriway 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi