Krzyżak Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czekałem kiedyś u nich na realizację zamówienie ponad miesiąc zanim sprzęt ściągnęli z Chin. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Mnie właśnie padła ukośnica , a zasadniczo sam sobie ją załatwiłem , bo ciąłem na niej kształtowniki metalowe. A do produkcji ramek jest bardzo przydatna. I rozglądam się za nowym modelem. Frezarka ręczna może jeszcze poczekać. Cytuj
Słowian Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tadziu chłopak co zaraz wpadnie pomóc mi rozkminić i ustawić ten szablon używa taka : http://www.ceneo.pl/33862474 Co więcej (Joasia i PIotr ) ostatnio trójka z amnezji kupiła właśnie takie i wszyscy bardzo sobie chwalą, może coś w tym jest bo i opinie na ceneo bardzo dobre, sam się zastanawiam nad taką Cytuj
Tadek11 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Właśnie też czytałem o tej marce na forum stolarskim że dobre są i lepsze są tylko DeWALD ale te ceny ??? No i najważniejsze są części zamienne , a do chinolów nie bardzo nie mówiąc już o powtarzalności cięć. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tadziu chłopak co zaraz wpadnie pomóc mi rozkminić i ustawić ten szablon używa taka : http://www.ceneo.pl/33862474 Co więcej (Joasia i PIotr ) ostatnio trójka z amnezji kupiła właśnie takie i wszyscy bardzo sobie chwalą, może coś w tym jest bo i opinie na ceneo bardzo dobre, sam się zastanawiam nad taką I bardzo dobrze że kupują,podatki spływają,życzę Tobie i wszystkim powodzenia w produkcji uli oraz ekonomicznego uzasadnienia zakupu takich i innych maszyn stolarskich do pasiek. Cytuj
Xpand Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jeżeli chodzi o kątownik, to mogę polecić dwie firmy: Empire lub BAHCO. Ewentualnie każdy płaski i kalibracja za pomocą 2 noży, gwozdzia i młotka. Cytuj
Nacek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ewentualnie każdy płaski i kalibracja za pomocą 2 noży, gwozdzia i młotka. ??? Cytuj
Nacek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Słowian nie przejmuj się tak dokładnością, przyjdzie pszczeli kit i "i będzie git". 1 Cytuj
Słowian Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Właśnie o to chodzi że kąt cięcia te 90 stopni przy jednosciennych, tym bardziej jeszcze łączone tym szablonem na jaskółkę to podstawa !!!, inaczej wychodzi ci krzywa wieża w piźdz.. a nie korpus Cytuj
Tadek11 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 A widziałeś taki kątownik w hurtowni w której kupowałeś frezarkę http://allegro.pl/katownik-stolarski-z-poziomnica-300-mm-sl31-i5930339607.html albo taki kątomierz http://allegro.pl/katomierz-katownik-wielofunkcyjny-300-mm-991857-i5863951051.html Lub taki ścisk kątowy do klejenia pod kątem prostym http://allegro.pl/scisk-katowy-stolarski-75-mm-silverline-633969-i6579891021.html Cytuj
Słowian Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Widziałem to oprócz tego w ostatnim linku, czyli co polecałbyś zakup tego ustrojstwa, znowu majątek to nie jest ?? tylko jak z dokładnością ?? Cytuj
Tadek11 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Najbardziej mi się podoba ten ścisk kątowy , bo nieraz klejenie jakichś elementów pod katem 45 stopni stanowi duże problemy z utrzymaniem kąta prostego , a pieniądze na prawdę niewielkie i myślę ze dokładność do stolarstwa będzie wystarczająca i chyba sobie kupię takie ze dwa . Ale do klejenia ram do obrazów to trzeba pewnie kupić 4 takie ściski. A inne nie wiem co Ci potrzeba ? Cytuj
Słowian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Potrzebuje to co jest potrzebne do złożenia do kupy korpusu jednosciennego czyli sam nie wiem co bo będę na to robił pierwszy raz :-D Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Czekałem kiedyś u nich na realizację zamówienie ponad miesiąc zanim sprzęt ściągnęli z Chin. Ja kupowałem u nich raz frezy i drugi raz noże do strugarki i towar dostałem w ciągu ok. 3 dni . Właśnie o to chodzi że kąt cięcia te 90 stopni przy jednosciennych, tym bardziej jeszcze łączone tym szablonem na jaskółkę to podstawa !!!, inaczej wychodzi ci krzywa wieża w piźdz.. a nie korpus Kąt cięcia ustawiasz na maszynach . Kątnik tu nie pomoże . Nim możesz co najwyżej sprawdzić czy równo uciąłeś . Najbardziej mi się podoba ten ścisk kątowy , bo nieraz klejenie jakichś elementów pod katem 45 stopni stanowi duże problemy z utrzymaniem kąta prostego , a pieniądze na prawdę niewielkie i myślę ze dokładność do stolarstwa będzie wystarczająca i chyba sobie kupię takie ze dwa . Ale do klejenia ram do obrazów to trzeba pewnie kupić 4 takie ściski. A inne nie wiem co Ci potrzeba ? Kupiłem jeden taki ścisk kątowy i też zachodzę w głowę dlaczego jeden , a nie cztery ? A na marginesie Uni-Max właśnie zaspamował mi pocztę , że ma dziś promocję na wszelkie ściski stolarskie . Cytuj
Słowian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 To jest chyba to Robert : https://www.uni-max.com.pl/sciski-stolarskie/imadla/obrobka-drewna/ opłacało by sie kupić dwa takie ściski obukierunkowe po 29 zł ?? Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nie wiem.Nie używałem takich . Nie mam zdania . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ja ma takie ściski do klejenia blatów , to znaczy nie zupełnie takie ale zasada jest podobna Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ja ma takie ściski do klejenia blatów , to znaczy nie zupełnie takie ale zasada jest podobna Do tej pory jakoś nie widziałem klejenia desek na styk . Jednym obrazkiem to zmieniłeś Tak to można ... Cytuj
Tadek11 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Oczywiście musi być porządna siła docisku podczas klejenia desek i jak są równe i suche deski to nie ma prawa puścić w miejscu klejenia. Zamówiłem sobie właśnie taką budżetową ukośnice JCB SCMS210 z prywatnego importu kierunek Anglia , wielkością i parametrami roboczymi odpowiada Metabo KGS 216M i jakością też podobno ? Rozmawiałem z gostkiem który na takiej pracował w Anglii i potwierdza to że jest solidnie wykonana z porządnych materiałów i precyzyjna z dokładnym laserem , no i w Anglii dają na nią gwarancję na 5 lat co może świadczyć o jakości też i w tej kwocie co za metabo mogę kupić jeszcze frezarkę ręczną. Cytuj
Słowian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Tadziu trza było zamówić dwie Cytuj
sok_mir Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Tadziu trza było zamówić dwie albo nawet trzy Cytuj
Tadek11 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 albo nawet trzy No nie wiem bo to tak przy okazji , ale zapytam się jak by co . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jak można jeszcze wykorzystać frezarkę ręczna do produkcji ramek i zapewniam , że ten sposób jest jednym z najmocniejszych połączeń ramek jakie znam i wiele lat taki sposób stosowałem , no może poza tym który obecnie ja stosuję , ale to inny temat. https://www.youtube.com/watch?v=O5n5V_JtYgI Cytuj
Perszing Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Łukasz i jak tam próby na tej topoli,już się odbyły? Cytuj
Słowian Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 wstawię filmik w dziale co w pasiece tam trochę mówię na ten temat , próby były wczoraj ale doszliśmy do tego że nie da się bez przeróbki zamątować tego pierścienia kopiującego do stopy frezarki i sąsiad mi dzisiaj dorobił na tokarce taki element jak mi trza i próby po niedzieli produkcja ma ruszyć jeszcze w styczniu niech tylko topola dojdzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi