larss1 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Tanie "grzechotki" lubią się blokować i ciężko je ruszyć niestety:-\ Cytuj
Tadek11 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Te z Juli marki hamron trzymają dobrze zabezpieczałem deski na przyczepie do transportu . A nawet cena 10 zł , myślę że do wytrzymania bo można spiąć dwa ule razem na przyczepie a ile jednorazowo na przyczepę włożysz ? A Łukasz kiedyś na forum pisałem o tej promocji pasów w Juli. Cytuj
Krzyżak Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tu macie tanią alternatywę dla grzechotek. Używam, działa bez zarzutu. Cytuj
Słowian Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Szymus dajesz po zaworach zobacz górę strony, czytasz forum wyrywkowo pieronie jeden ty Cytuj
morzedzungli Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witam, Miał ktoś założyć temat o promocjach i tanich rzeczach do kupna, np wrzuciłbym info o pasku polipropylenowym po 50 groszy, jest na olx po 5 zł. za 10,m. Można iść też dalej, wspólne zakupy: Kilku z nas potrzebuje pasy z napinaczem, razem to będzie ze 200 sztuk. Robimy zrzutkę, towar przychodzi na jednego z nas i on rozsyła. Opłaci się jeśli utargujemy dobrą cenę na te pasy i znajdziemy taniego kuriera. OK, może na początek temat o promocjach. Karol Cytuj
Tadek11 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Dobry pomysł. Jestem za. Tylko czekamy na propozycje okazyjne cenowo . Cytuj
Krzyżak Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Szymus dajesz po zaworach zobacz górę strony, czytasz forum wyrywkowo pieronie jeden ty Pewnie że wyrywkowo Mam przecież pracę rodzinę i inne zajęcia. Jak miałbym czytać każdy wpis to doby by brakło Co do tego wichajstra to sprawdza się bardzo dobrze. Cytuj
Emik3 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 Widzę nie wytłumaczę, że pasy szpecą, zapinki rysują... W takim razie zapraszam następnej zimy do mnie celem obejrzenia daszków z płyty chodnikowej o odpowiednich wymiarach! Nie szpeci (można ładnie pomalować), nie niszczy ula, ul zyskuje stabilność. Same plusy. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 A opaska na głowie szpeci ? Z płytą chodnikową ???? no nie wiem ??? 1 Cytuj
Emik3 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 Podoba mi się pomysł, z opaską na głowie. Ale mam coś lepszego: Cytuj
morzedzungli Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Sprzedam formę na betonowe ule. Upss, chyba to nie ten dział A tak serio jak ktoś che robić ciężki daszek to można obciążenie zrobić od wewnątrz daszka np wlać trochę betonu. Karol 1 Cytuj
daro Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Jedne był na michałowie co betonowe ule chciał robić . Cytuj
Beeman Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Tadziu jak ktoś ma ule poliuretanowe/styropianowe to ok jak najbardziej chcoć ameryki Adaś nie odkrył połowe Niemiec przecież tak robi choćby na filmiku rotacyjna hodowla pszczół z opinni wiem że trochę się drapią ule i farba schodzi w tym miejscu są wgnioty itp, więc estetyka przynajmniej z bliska też jest w jakimś sensie naruszona Ja bedę w tym roku robił to tak Kupiłem już 100 m paska na necie i będę gioł takie klamry dla mnie przy moich wędrówkach niezastąpiona rzecz i stosunkowo tania Witam. Czy zrealizowales ten projekt z klamrami? Ja juz dwa lata uzywam tego systemu i spie spokojnie. Klamry zrobilem z SS 6mm. Powodzenia i zycze wesolych Swiat Bozego Narodzenia. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam. Czy zrealizowales ten projekt z klamrami? Ja juz dwa lata uzywam tego systemu i spie spokojnie. Klamry zrobilem z SS 6mm. Powodzenia i zycze wesolych Swiat Bozego Narodzenia. Niektórzy Koledzy jak pewnie zauważyłeś zawiesili aktywność na forum z różnych sytuacji życiowych Łukasz ( Słowian) zdaje się podjął jakąś nową pracę która nie daje mu tyle czasu na pszczoły i zagląda tu teraz rzadko Ale obiecał że całkowicie nie porzuca pszczółek i będzie tu na forum czasami zaglądać , co zresztą czyni czasami Czego mu życzę z całego serca i pozdrawiam oraz życzę zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia A dla pozostałych Kolegów na życzenia świąteczne przyjdzie jeszcze niebawem czas w oddzielnym temacie zapewne. Pozdrawiam Tadek Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 A tak serio jak ktoś che robić ciężki daszek to można obciążenie zrobić od wewnątrz daszka np wlać trochę betonu. Marian Abramowski z Dywit obciąża swoje daszki gazetami (nowymi - które się nie sprzedały) . http://www.ulewielkopolskie.pl/images/das01.jpg Jego daszki mi jeszcze nie odleciały . Ale do wędrówki za ciężkie ... Jedne był na michałowie co betonowe ule chciał robić . Ula może i nie zrobił ... Ale trzeba przyznać , że jego betonowa twórczość ładna jest ( i droga) . Np to Takie betonowe daszki nad ulem w formie liścia (stałe) by mi się podobały Cytuj
Beeman Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Niektórzy Koledzy jak pewnie zauważyłeś zawiesili aktywność na forum z różnych sytuacji życiowych Łukasz ( Słowian) zdaje się podjął jakąś nową pracę która nie daje mu tyle czasu na pszczoły i zagląda tu teraz rzadko Ale obiecał że całkowicie nie porzuca pszczółek i będzie tu na forum czasami zaglądać , co zresztą czyni czasami Czego mu życzę z całego serca i pozdrawiam oraz życzę zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia A dla pozostałych Kolegów na życzenia świąteczne przyjdzie jeszcze niebawem czas w oddzielnym temacie zapewne. Pozdrawiam Tadek Witam, dziekuje za zyczenia i na wzajem. Co do klamerek to ja zapinam je z boku ula. Daszki sa szersze i pas jest oddalony od korpusa co nie rysuje i ulatwia spinanie. W stojakach pod korpusami sa poprzeczki, tak ze po spieciu pasami stanowi calosc. Polecam do malej pasieki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi