PiotrekF Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2022 .... kolejna wizytacja, ostatnią transzę zapasu cukru na jesienne ... dostarczyłem .... ... musowo do podopiecznych ... tęp. ok 8 st. dosyć silny wiatr ... ... a w chwilach 'ciszy' i w słońcu : ...wizytację (taką foto) kończyliśmy już przy padającym deszczu ze śniegiem ? PF 1 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2022 ? ... dzisiaj latające : ?PF 2 Cytuj
Krzychu Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 15 godzin temu, PiotrekF napisał: ? ... dzisiaj latające : ?PF Ta chyba już coś niosła w wolu do ula :)) 1 1 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Przeglądając 'latające' ... w pierwszej chwili/spojrzeniu aż okulary zacząłem przecierać w końcu zmieniać .... zaniepokojony tym co zobaczyłem (jako ślepawy) .... Ale już po (po zmianie szkieł i powiększaniu) .... zresztą sami zobaczcie mój 'powód' do .... ? PF Cytuj
michal79 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 20 godzin temu, PiotrekF napisał: Przeglądając 'latające' ... w pierwszej chwili/spojrzeniu aż okulary zacząłem przecierać w końcu zmieniać .... zaniepokojony tym co zobaczyłem (jako ślepawy) .... Ale już po (po zmianie szkieł i powiększaniu) .... zresztą sami zobaczcie mój 'powód' do .... ? PF Nie wiem, ale ja tu nic szczególnego nie widzę. Może ta dolna trochę od tej strony dziwnie wygląda... Cytuj
Beeman Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 (edytowane) 7 hours ago, michal79 said: Nie wiem, ale ja tu nic szczególnego nie widzę. Pewnie chodzilo o "jak by waroze" na pierwszym zdjeciu, albo o golą du...e w prawym dolnym rogu. Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez Beeman 2 Cytuj
Krzychu Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Beeman napisał: albo o golą du...e w prawym dolnym rogu. I wszyscy nagle patrzą w prawy dolny róg Cytuj
PiotrekF Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2022 21 godzin temu, Beeman napisał: Pewnie chodzilo o /.../ ? Tak ! Takie miałem pierwsze wrażenie gdym w słabszych okularach .... Jeśli pozwolisz ,Beemanie , taką 'historyjkę' Ci dedykuję : Pozdrawiam PF ps .... wszystkim zainteresowanym .... poniższą ? 1 1 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2022 ? ... 'spacerowałem' dzisiaj nad Rabą .....może coś ;podpowie' : PF 2 Cytuj
michal79 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Jeśli to zdjęcie z domkiem przedstawia tę łąkę, to... chyba coś nie teges. Cytuj
Krzychu Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 3 minuty temu, michal79 napisał: Jeśli to zdjęcie z domkiem przedstawia tę łąkę, to... chyba coś nie teges. Może chodzi o te przekopane poletko za domkiem? Cytuj
michal79 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 18 minut temu, Krzychu napisał: Może chodzi o te przekopane poletko za domkiem? No tak, zwracam honor. Dobrze dofinansowane z publicznych pieniędzy 2 ary ! ? Cytuj
PiotrekF Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 ? Michał! Krzychu! Mirek! 'biegało' mi oto że taki 'domek' z palet można sobie .... jeśli się nie jest 'chodzącym koło pszczół' a ma się jakąś działkę/ogród/itp i chce się mieć zapylacze (teraz przecież to modne).... i nawet nie szpeci. Byłem dzisiaj ... już pierwsze dobrze podlane mateczniki były ...i .... i latały, latały... ja podpatrywałem i ......? (nieco zasypię) PF Cytuj
PiotrekF Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2022 ? ... i jeszcze .... wiosennej (dzisiejszej) okolicy nieco : PF 2 Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 Rozminąłeś się z powołaniem . Zdjęcia Ci robić i czynić honory gospodarza na wernisażach . 1 Cytuj
daro Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 5 godzin temu, Robi_Robson napisał: Zdjęcia Ci robić i czynić honory gospodarza na wernisażach . Toż robi , nie poznajesz bo jak pisał wąsy zrobił permanentne ( jak koleżanki z pracy brwi ) Cytuj
PiotrekF Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Opublikowano 2 Maja 2022 ? ... góra kwitnie ... zbieraczki: wreszcie wykoszone .. PF 2 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 7 Maja 2022 Autor Opublikowano 7 Maja 2022 ? ... dziś już wogóle nie widać , że pięć dni temu był koszone .... poniżej okolica 'posadowienia...' ? PF 2 Cytuj
daro Opublikowano 8 Maja 2022 Opublikowano 8 Maja 2022 W dniu 27.04.2022 o 21:04, PiotrekF napisał: . 'spacerowałem' dzisiaj nad Rabą .....może coś ;podpowie' : Jak nic -koszt budowy 40000 . Cytuj
manio Opublikowano 8 Maja 2022 Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) A w mojej okolicy gmina posadziła ok. 150 lip. Jest to w zasięgu mojej pasieki , ale raczej nie dożyję miodu z tych drzew. Cieszy mnie tylko ,że w końcu jest powrót do starej pruskiej tradycji sadzenia lip wzdłuż dróg , zamiast różnych nieprzydatnych śmieciuchów do tego obcych naszej przyrodzie. Mam nadzieję ,że to drobnolistna. Nawet dziś podlewali , więc jest szansa dobrego przyjęcia Wyjechała też ostatnia większa pasieka z zasięgu moich lotów. Będzie łatwiej , ale to też świadczy , że w mojej okolicy pożytki d nie urywają. Edytowane 8 Maja 2022 przez manio 1 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Opublikowano 15 Maja 2022 ? ... odbyło się , dzisiaj kończyliśmy pierwsze w tym roku ... idziemy do .... szwagier i jego zięć ( Piotr ) ...chce się dołączyć do naszej dwójki ? 'duży ul' czeka od wczoraj ... ubieranie się ... no ogólne przygotowania ... kolor dzisiejszego miodobrania ? PF ps tak się zanosiło gdym w piątek dojeżdżał do miejsca 'posadowienia' 3 Cytuj
gajowy Opublikowano 15 Maja 2022 Opublikowano 15 Maja 2022 19 minut temu, PiotrekF napisał: ... odbyło się , dzisiaj kończyliśmy pierwsze w tym roku ... U mnie szansa na miodobranie po rzepaku. Jesteś chyba z rozwojem ze dwa tygodnie przede mną. Cytuj
PiotrekF Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Opublikowano 15 Maja 2022 1 minutę temu, gajowy napisał: U mnie szansa na miodobranie po rzepaku. Jesteś chyba z rozwojem ze dwa tygodnie przede mną. ? Pewnie Cię nie pocieszę : za tydzień , kurde, szykuje się kolejne ..... dzisiaj chciałem w nadstawce ,w tej co wczoraj odwirowałem, wymienić na węzę , już nie bardzo mogłem bo nakropione .... no kurde za tydzień znów ? PF Cytuj
gajowy Opublikowano 15 Maja 2022 Opublikowano 15 Maja 2022 4 minuty temu, PiotrekF napisał: Pewnie Cię nie pocieszę : za tydzień , kurde, szykuje się kolejne ..... Ale mnie to bardzo cieszy. Jestem z tych co każdemu dobrze życzą i lubię jak inni są bogaci. A liczę, że reszta moich pszczół dojdzie z czasem do siły i jak sie uda to zrobię w czerwcu dwa miodobrania (po kruszynie i po akacji). A może jeszcze w lipcu coś odwiruję? Sąsiad ze wsi, od którego żony kupuję jajka rozważa posianie gryki... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi