Xpand Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Jak u siebie robicie cukier puder do produkcji ciasta cukrowego? Na swoje potrzeby, do uli weselnych, zbudowałem taki młynek na bazie szlifierki kątowej. Tarcza jest metalowa, dociąłem ją i wykrzywiłem ząbki, aby tworzyć wir. Podczas pracy nie muszę trzymać pokrywki. U dołu szlifierki przykleiłem podkładki filcowe do mebli, abym mógł sunąć po stole i lepiej przemieszać cukier w młynku. Pozostaje tylko mieszanie, na tą chwilę robię to ręcznie (dużą łyżką), ale może macie jakieś lepsze rozwiązania - poza zalaniem wodą i poczekaniem Zastanawiam się nad zakupem małej betoniarki tylko do tego celu. 1 Cytuj
Turqs Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Bardzo sprawne i już wypraktykowane urządzenie. Ja w tym roku kupiłem już gotowy cukier puder. Można kupić po 2,60 zl /1 kg w workach 10 kg Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 45 minut temu, Xpand napisał: Pozostaje tylko mieszanie, na tą chwilę robię to ręcznie (dużą łyżką), ale może macie jakieś lepsze rozwiązania - poza zalaniem wodą i poczekaniem Zastanawiam się nad zakupem małej betoniarki tylko do tego celu. Lepsza dzieża piekarnicza . Cytuj
Beeman Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ja zrobilem mlynek na podobnej zasadzie, jednak zamiast garnka zastosowalem szybkowar. W poprzedniej wersji bylo wiaderko plasikowe ale ten pyl zawsze gdzies znalazl nieszczelnosc. Mysle ze ciasto jest zbyt lepkie na betoniarke. Musi byc mieszadlo. Cytuj
mirek. Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 daj namiary na ten tani cukier puder 1 Cytuj
Turqs Opublikowano 25 Czerwca 2021 Opublikowano 25 Czerwca 2021 https://sklep.diamant.pl/cukier-puder-dla-pszczelarzy-worek-10kg.html 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi