Xpand Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Jak u siebie robicie cukier puder do produkcji ciasta cukrowego? Na swoje potrzeby, do uli weselnych, zbudowałem taki młynek na bazie szlifierki kątowej. Tarcza jest metalowa, dociąłem ją i wykrzywiłem ząbki, aby tworzyć wir. Podczas pracy nie muszę trzymać pokrywki. U dołu szlifierki przykleiłem podkładki filcowe do mebli, abym mógł sunąć po stole i lepiej przemieszać cukier w młynku. Pozostaje tylko mieszanie, na tą chwilę robię to ręcznie (dużą łyżką), ale może macie jakieś lepsze rozwiązania - poza zalaniem wodą i poczekaniem Zastanawiam się nad zakupem małej betoniarki tylko do tego celu. 1 Quote
Turqs Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Bardzo sprawne i już wypraktykowane urządzenie. Ja w tym roku kupiłem już gotowy cukier puder. Można kupić po 2,60 zl /1 kg w workach 10 kg Quote
Robi_Robson Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 45 minut temu, Xpand napisał: Pozostaje tylko mieszanie, na tą chwilę robię to ręcznie (dużą łyżką), ale może macie jakieś lepsze rozwiązania - poza zalaniem wodą i poczekaniem Zastanawiam się nad zakupem małej betoniarki tylko do tego celu. Lepsza dzieża piekarnicza . Quote
Beeman Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Ja zrobilem mlynek na podobnej zasadzie, jednak zamiast garnka zastosowalem szybkowar. W poprzedniej wersji bylo wiaderko plasikowe ale ten pyl zawsze gdzies znalazl nieszczelnosc. Mysle ze ciasto jest zbyt lepkie na betoniarke. Musi byc mieszadlo. Quote
Turqs Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 https://sklep.diamant.pl/cukier-puder-dla-pszczelarzy-worek-10kg.html 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.