Ślężańskie Miody Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Opublikowano 23 Marca 2016 Darz Miód! Przedstawiam dwa nowe nabytki zakupione w ramach projektu http://www.slezanskiemiody.pl/index.php/inicjatywy/item/130-bzykajaca-przyczepka-edukuje-ul-inhalacyjny http://www.slezanskiemiody.pl/index.php/inicjatywy/item/132-ul-inspiracyjny-i-hotele-dla-motyli To jeszcze nie koniec, bo jeszcze będzie więcej atrakcji A tu macie film z ostatniej wizyty na lokalnym jarmarku. Tam też odbyła się druga lekcja w ramach projektu Ponad 400 osób patrzyło na pszczoły pod mikroskopem, rozdałem około 60 paczuszek roślin miododajnych (koniczyna, gryka, przegorzan od Roberta , gorczycę i chyba coś tam jeszcze było), a dzieciaki otrzymały ulotkę informacyjną o pszczołach. Jednym słowem projekt ruszył Słowa tej dziewczyny z filmu na pewno mnie zmotywowały Pozdrawiam, Daniel 2 Cytuj
Słowian Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Właśnie, dobra robota, działaj dalej stary Cytuj
Jerzy Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 W tym domku do inhalacji brakuje jeszcze tylko anteny satelitarnej. Super, co za bajery?! Podziwiam zacięcie Autora, no i zastanawia mnie to, skąd znajduje na to wszystko czas, bo nawet emeryt ma go [czasu!] coraz mniej? Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Kolejny nabytek do projektu, który pomoże w przekazywaniu wiedzy i może pomoże wykształcić jakiegoś pszczelarza http://www.slezanskiemiody.pl/index.php/inicjatywy/item/139-plansza-edukacyjna-dla-dzieci.html 3 Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Opublikowano 22 Maja 2016 Pierwsze warsztaty pszczelarskie już za mną. Wkrótce relacja. Muszę ogarnąć ponad 200 zdjęć i filmy W telegraficznym skrócie ponad 100 dzieci zostało uświadomionych i pokochało pszczoły kończąc zajęcia z magicznymi słowami "Kochamy pscółki" Na dole jedno z moich ulubionych zdjęć 2 Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Opublikowano 24 Maja 2016 A tutaj macie sporo zdjęć i parę filmów. Już planuję kolejną wizytę, chociaż w pracy już krzywo patrzą. LINK Filmy z podziękowaniami są dla was wszystkich którzy pomagaliście i kibicujecie projektowi. Te dzieciaki naprawdę są wam wdzięczne! Pozdrawiam, Daniel Cytuj
Piotr.CK Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Podoba mi się to co robisz. Jak bedziesz organizował kolejną zbiórkę, to daj znać. 1 Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dzisiaj odwiedziłem kolejną szkołę. Póki co wstawiłem tylko jeden filmik i zdjęcie. Wkrótce więcej zdjęć Dzisiaj nie dam rady tego ogarnąć 1 Cytuj
daro Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Już planuję kolejną wizytę, chociaż w pracy już krzywo patrzą. To gdzie Ty pracujesz ? W stacji krwiodawstwa ? Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Pracuje jako sprzedawca w salonie sprzedaży okien, drzwi, rolet, bram garażowych itd. Jakby trzeba było coś doradzić to piszcie śmiało Cytuj
daro Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 To co im to przeszkadza ? Powymieniane ale dzięki. Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 W końcu ogarnąłem temat, przerobiłem zdjęcia i wróciłem filmiki. Muszę powoli myśleć o nowej kamerce, ale póki co narazie ta musi wystarczyć. http://www.slezanskiemiody.pl/index.php/inicjatywy/item/146-%C5%9Bl%C4%99%C5%BCa%C5%84skie-miody-bzykaj%C4%85ca-przyczepka-edukuje-wizyta-w-szkole-podstawowej-w-rogowie-sob%C3%B3ckim.html PiotrPodhale a to specjalnie dla ciebie Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 Kolejne warsztaty już za mną. Wczoraj kolejne 50 dzieci pokochało pszczoły To były mega łobuzy, ale dałem radę, dzięki wsparciu Pań nauczycielek które im towarzyszyły. Relacja, zdjęcia i filmy wkrótce Pozdrawiam, Daniel 1 Cytuj
Słowian Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Masz zapał stary, ja tak dostałem w du*e w tym roku ze juz mi się nic nie chce Cytuj
Nacek Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Słowian niemów że wymiękasz, twardym trzeba być. Na porodówce chyba nikt Ci nie obiecywał że w życiu będzie lekko? Pozdrawiam Śleżańskie Miody z wielkim szacunkiem i podziwem za to robisz. Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Żeby nie było że się obijam 5 warsztaty już za mną Pogoda nie była na początku obiecująca, bo w niedziele padało, ale w Poniedziałek dałem radę Tym razem tylko 20 dzieci, ale wiedza bardziej skondensowana i więcej czasu dla grupy http://www.slezanskiemiody.pl/index.php/inicjatywy/item/152-bzykaj%C4%85ca-przyczepka-edukuje-v-warsztaty-pszczelarskie-dla-dzieci.html 1 Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Za mną już 6 warsztaty pszczelarskie. Tym razem postawiłem cały warsztat na lokalnych dożynkach Fakt że miodu sprzedałem może z 10 słoików ( miałem obok siebie sporą konkurencję, bo było jeszcze 2 pszczelarzy), ale warsztaty były jak najbardziej udane Link 1 Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 W ramach VII warsztatów pszczelarskich odbędzie się "Manifest Owadów" 11. Października poprowadzę kolejne warsztaty, w których będę przybliżał świat naszych dziewczyn dzieciom i starszym. Te wydarzenie dedykuje wam drodzy koledzy i koleżanki. Tylko my wiemy ile jeszcze trzeba zrobić. Szczegóły: http://www.slezanskiemiody.pl/index.php/inicjatywy/item/159-manifest-owad%C3%B3w-%C5%9Bl%C4%99%C5%BCa%C5%84skie-miody.html Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 Mimo deszczu "Manifest Owadów" się odbył i wycisnęliśmy z 2 Gmin obietnice, że będą chronić zapylacze. Wkrótce podeśle link do relacji, a póki co taki zdjęcie na początek 1 Cytuj
Gość PawelKS3 Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Dobra robota tylko mam jedno malutkie przemyślenie. - Czy kolory tych pszczół nie mogłyby byc bardziej zbiżone do pszczoły niż osy? Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 Dobra robota tylko mam jedno malutkie przemyślenie. - Czy kolory tych pszczół nie mogłyby byc bardziej zbiżone do pszczoły niż osy? Paweł masz rację odnośnie kolorów, ale trzeba docenić Panie za ich inwencje twórczą. Kwestia kolorów została już wyjaśniona na zajęciach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi