Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Róbta co chceta , W tej branży nigdy nie było jednomyślności , a teraz są takie czasy , że bardziej liczy się ten który jest zauważalny , bardziej widoczny .Tak jak piszą niektórzy koledzy , więcej fundacji jak darujących .Z drugiej strony , jak piszą znowu inni ,   "czy będziesz chciał żeby ratowano tobie życie sprzętem ORKIESTRY ".  A ja powiem tak , czy jak będziesz korzystał dumnie ze sprzętu tej swojej ORKIESTRY , będziesz miał za złe lekarzom że podają tobie moją krew , którą oddaję przez 20 lat .To tak na marginesie , anonimowo - też można komuś pomóc .

Opublikowano

OWSIAKÓW [/color]

nie korzystała z telewizji za którą płaci społeczeństwo na uprzywilejowanych warunkach.

Akurat z telewizji publicznej orkiestra nie korzystała w tym roku. A druga sprawa to chyba to jest misja tv publicznej żeby o takich wydarzeniach informować a nie wycinać serduszka.

Za tv płaci całe społeczeństwo - i Ci co dają na WOŚP też mają prawo usłyszeć o sobie w tv.

• Lubię 1
Opublikowano

Akurat z telewizji publicznej orkiestra nie korzystała w tym roku.

A zgadnij dlaczego ?

Ci co dają na WOŚP też mają prawo usłyszeć o sobie w tv.

Nie tylko Ci ale wszyscy. Usłyszeć a nie robić całodzienny szoł . :D

Piotrze piszesz tak mądrze że nic nie rozumiem . Pisz po prostemu :D:P

Opublikowano

Oj, Daro, Daro. Szkoda do Ciebie słów.

Po jakimś czasie znow odwrócisz kota ogonem i będziesz udawał, że wszysko OK.

Opublikowano

Po jakimś czasie znow odwrócisz kota ogonem i będziesz udawał, że wszysko OK

Nie ze mną te numery . Za stary już jestem na ciąganie kotów za ogony. Pieczenie to tak .

P.S.

A zgadłeś ?

• Lubię 1
Opublikowano

Przetłumacz , bo nawet jednego słowa nie mogę załapać.

a bez słów , to widzę tylko , że sympatyczna ta mała ;)

A jeszcze gorzej jak wygra sokrates22, to już się zadomowi na cały tydzień, może być wrzesień :D akurat szkolenie z pozyskiwania i odbierania miodu wrzosowego :D

Jasnowidz , cy cóś ? :)

Ja robię po cichu swoje bo pomaganie jest fajne. :) PK

Robisz kawał dobrej roboty .

I za to Cię lubię (i nie tylko za to ) ;)

moją krew , którą oddaję przez 20 lat .

Przebijam ! :D

Oddaję ( 100%  honorowo ) od 27 lat .

Oddałem ponad 6 x tyle ile ma w sobie dorosły człowiek :) 

• Lubię 1
Opublikowano

Ja zaczołem oddawać rok temu ale od grudnia niestety zlikwidowali, punk krwiodawstwa w Olkuszu miasto powiatowe !!!!!!!! :( normalnie w głowie się nie mieści teraz trza będzie po robocie jeździć do krk :(  

Opublikowano

To ja wam nie podskocze  :(  bo oddalem zaledwie jakies 12l.

Opublikowano

To ja wam nie podskocze  :(  bo oddalem zaledwie jakies 12l.

To jak się nie mylę (pamięć już szwankuje)  , to już chyba wystarczy na Zasłużonego - II stopnia ,

a może ... nawet I-go !?

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 27.01.2017 o 18:51, Robi_Robson napisał(a):

Rusza kolejny 33 finał WOŚP tego roku zbieramy na!  zakup nowoczesnego sprzętu medycznego na oddziały onkologiczne i hematologiczne szpitali, hospicjów i zakładów patomorfologii dziecięcej.

Zapraszam na aukcje pszczelarskie w tym moje które są usuwane tutaj ze względu na ból doopy dukającego. 

• Lubię 3
Opublikowano

Chyba nikt nie powie chyba że Akcja Charytatywna  WOŚP  to jest  Polityka ? 

Chociaż kto wie ? 🙂

• Lubię 1
Opublikowano
5 minut temu, Tadek11 napisał(a):

Owsiak jest bardzo zangażowany w politykę. Audytu do tej pory nie ma co z pieniędzmi tak na prawdę robi. Bo chyba nikt nie wierzy że robi to z dobroci serca.

• Lubię 1
Opublikowano
40 minut temu, daro napisał(a):
59 minut temu, Tadek11 napisał(a):

Jak prawie wszystko.  

Ale myślę na chłopski rozum :), że jakbym coś takiego zorganizował, to skarbówka by raczej nie odpuściła.

Zwłaszcza, że przez 8 lat poprzedniej władzy (która nie sprzyjała mu), Owsiak z tą chaarytatywną zbiórką na pewno by beknął, jakby nie miał pokrycia w papierach :)

Opublikowano

https://wiadomosci.radiozet.pl/Biznes/ile-pieniedzy-przekazuje-wosp-na-bezposrednia-pomoc

„Zgodnie z zapisami w ustawie o zbiórkach publicznych środki zebrane w ramach ogłoszonej zbiórki pt. Finał WOŚP w całości muszą być przeznaczone na cele zbiórki”.

Istny robin hood. Bierze tylko 8% - tak wam się wydaje. Jest tyle kruczków prawnych...
Załóżmy że pieniądze są przetrzymane przez pół roku na % odsetek z tego to miliony które nie trzeba uwzględnić. 

• Lubię 2
Opublikowano
4 minuty temu, hurriway napisał(a):

Istny robin hood. Bierze tylko 8% - tak wam się wydaje. Jest tyle kruczków prawnych...
Załóżmy że pieniądze są przetrzymane przez pół roku na % odsetek z tego to miliony które nie trzeba uwzględnić. 

Rozumiem, że w dzisiejszych czasach trudno o uczciwych ludzi, ale czy Prawo pozwala na takie bezczelne oszustwa?