Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...no a dowiemy się w końcu czy potrzeba i o jaka kwotę kaman ? Oczywiście jeśli składka to jawna , no i kto będzie miał kluczyki do motóra?

Opublikowano

Oczywiście można jawnie napisać kto wpłacił, tylko nie wiem jaki byłby tego cel.

Zwykle najwięcej mają do powiedzenia i krytyki ci co nie partycypują w kosztach.

Nie chodzi o to by kogoś wymieniać,że nie zapłacił tylko czym pachnie krowa co dużo ryczy

a mało mleka daje.

Opublikowano

Przepraszam, że dopiero dzisiaj.

Wydaje mi się, że zbiorki nie sa legalne  (chodzi o  Urzad skarbowy) - jesli rozmawiamy o prywatnych , nigdzie nie zgloszonych datkach. Prowadze wlasna firme, wiec  sprzedaz reklamy bylaby jak najbardziej odpowiednia i takie bylo i jest zalozenie. Forum jest i pozostanie darmowe, w zadnym wypadku nie chcialbym dopuscic do syuacji, gdzie ktos za "datek" otrzymalby jakies tam wyroznienie na forum itp (chyba ze wiekszosc uzytkownikow zadecyduje inaczej). Koszty na dzien dzisiejszy 45$ abonamntu (platne co pol roku) za skrypt forum, oraz hosting w kei (otrzymalem oferte na przedłużenie za 200 zl netto) Ktos powie - drogi hosting, bo mozna za 100 czy 150 brutto, ale od razu odpowiadam - dzialalem w branzy IT kilka lat i nauczony doswiadczeniem, wole mic hosting u kogos duzego, sprawdzonego, nawet kosztem tych kilkudziesieciu zl wiecej rocznie. Co do uslug programistycznych - cena zalezna od tego co jest robione ( za drobne sprawy ok 50-100 zl netto, chyba, ze jest cos duzego, konkretnego do zrobienia - jak teraz aktualizacja czy tez przejsce na najnowsza sprawdzona wersje forum)

Reasumujac - wolalbym aby ktos wykupl jakas powierzchnie reklamowa , niz datki. mamy jeszcze troche czasu  (2 mies) do nastepnego abonamentu za forum, wiec moze sprawa z reklamami sie rozwinie. Jestem otwarty na propozycje.

Przepraszam za brak polskich znakow.

Podkreslam - FORUM JEST I BEDZIE DARMOWE i w zadnym wypadku nie bedziemy proponowali sprzedazy kolorow, funkcji itp za jakies datki.

• Lubię 1
Opublikowano

No i git Paweł się wypowiedział dadzą rade reklamy to będą reklamy, jak nie to ściepniemy się po 5 zeta i będzie ok  ;) tylko jak mówi bez żadnych statusów 

Opublikowano

Debatujecie jakby chodziło o 300 000,00... A sprawa jest prosta - forum jest nasze i powinniśmy partycypować w kosztach jego utrzymania. Ja pierniczę! 300 PLN rozbić na chociaż 10-20 osób i wyjdzie śmieszna kwota PLN na głowę. Po co te dywagacje? Daro poruszył temat uważam, że słusznie, bo z jakiej racji jedna osoba ma ciągnąć ten wózek?

Opublikowano

jak wszystko legal, to dawaj numer konta i jedziemy bo im dłużej będziemy

gardłować to tym większa d..a wyjdzie.

A kto mi zabroni dorzucić się do ławeczki,przecie to nie sejmowa.

Opublikowano

Nie dziś . :D

Wszystkim wszystkiegodobrego z Nowym Rokiem aby nie był  gorszy niż stary. ;)

P.S Mamy blisko siebie to jak co Bedziesz komisją rewizyjną. :o

• Paweł odpiął/ęła ten temat