Bumblebee Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 ...no a dowiemy się w końcu czy potrzeba i o jaka kwotę kaman ? Oczywiście jeśli składka to jawna , no i kto będzie miał kluczyki do motóra? Cytuj
bogor Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Bumblebee przeczytaj temat od początku to będziesz wiedział o czym mowa. Cytuj
bogor Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Oczywiście można jawnie napisać kto wpłacił, tylko nie wiem jaki byłby tego cel. Zwykle najwięcej mają do powiedzenia i krytyki ci co nie partycypują w kosztach. Nie chodzi o to by kogoś wymieniać,że nie zapłacił tylko czym pachnie krowa co dużo ryczy a mało mleka daje. Cytuj
Paweł Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Przepraszam, że dopiero dzisiaj. Wydaje mi się, że zbiorki nie sa legalne (chodzi o Urzad skarbowy) - jesli rozmawiamy o prywatnych , nigdzie nie zgloszonych datkach. Prowadze wlasna firme, wiec sprzedaz reklamy bylaby jak najbardziej odpowiednia i takie bylo i jest zalozenie. Forum jest i pozostanie darmowe, w zadnym wypadku nie chcialbym dopuscic do syuacji, gdzie ktos za "datek" otrzymalby jakies tam wyroznienie na forum itp (chyba ze wiekszosc uzytkownikow zadecyduje inaczej). Koszty na dzien dzisiejszy 45$ abonamntu (platne co pol roku) za skrypt forum, oraz hosting w kei (otrzymalem oferte na przedłużenie za 200 zl netto) Ktos powie - drogi hosting, bo mozna za 100 czy 150 brutto, ale od razu odpowiadam - dzialalem w branzy IT kilka lat i nauczony doswiadczeniem, wole mic hosting u kogos duzego, sprawdzonego, nawet kosztem tych kilkudziesieciu zl wiecej rocznie. Co do uslug programistycznych - cena zalezna od tego co jest robione ( za drobne sprawy ok 50-100 zl netto, chyba, ze jest cos duzego, konkretnego do zrobienia - jak teraz aktualizacja czy tez przejsce na najnowsza sprawdzona wersje forum) Reasumujac - wolalbym aby ktos wykupl jakas powierzchnie reklamowa , niz datki. mamy jeszcze troche czasu (2 mies) do nastepnego abonamentu za forum, wiec moze sprawa z reklamami sie rozwinie. Jestem otwarty na propozycje. Przepraszam za brak polskich znakow. Podkreslam - FORUM JEST I BEDZIE DARMOWE i w zadnym wypadku nie bedziemy proponowali sprzedazy kolorow, funkcji itp za jakies datki. 1 Cytuj
Słowian Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 No i git Paweł się wypowiedział dadzą rade reklamy to będą reklamy, jak nie to ściepniemy się po 5 zeta i będzie ok tylko jak mówi bez żadnych statusów Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 I o to chodzi .A reklamy nie upierdliwie bombardujące wyskakującymi okienkami , tylko dyskretne linki . w jednym przeznaczonym do tego miejscu . Cytuj
MAZI Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Debatujecie jakby chodziło o 300 000,00... A sprawa jest prosta - forum jest nasze i powinniśmy partycypować w kosztach jego utrzymania. Ja pierniczę! 300 PLN rozbić na chociaż 10-20 osób i wyjdzie śmieszna kwota PLN na głowę. Po co te dywagacje? Daro poruszył temat uważam, że słusznie, bo z jakiej racji jedna osoba ma ciągnąć ten wózek? Cytuj
daro Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wszystko jest legalne (ściepa) . Musi być widoczny przepływ gotówki i tyle.Dalsze propozycje ? Cytuj
bogor Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 jak wszystko legal, to dawaj numer konta i jedziemy bo im dłużej będziemy gardłować to tym większa d..a wyjdzie. A kto mi zabroni dorzucić się do ławeczki,przecie to nie sejmowa. Cytuj
daro Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2015 Nie dziś . Wszystkim wszystkiegodobrego z Nowym Rokiem aby nie był gorszy niż stary. P.S Mamy blisko siebie to jak co Bedziesz komisją rewizyjną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi