lalux5 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Pamiętajmy o tych co odeszli , w tych szczególnych dniach wspomnijmy , niech pamięć trwa. W tym roku przyszło mi pożegna moją mamusię , najukochańszą osobę dla każdego.Z pszczelarstwem związana od najmłodszych lat , zawsze żywo zainteresowana tym co się dzieje wród pszczół , były częścią jej życia. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 W dniu dzisiejszym o godz 3.20 rano, w wieku 91 lat zmarł mój dziadek. Dziadek od 1955 roku był pszczelarzem. Przynależał do samego końca do Koła pszczelarskiego w Braniewie. Gospodarował na ulach Warszawskich Poszerzanych, które sam wykonał w tamtych latach w warsztacie należącym do PGR gdy był tam mistrzem stolarni. Najwięcej posiadał 78 rodzin. Dziadek jeszcze w tamtym roku pomagał mi przy przeglądach a nawet złapał i obsadził 8 rójek do uli, które po nim odziedziczyłem. Do samego końca pasjonat i miłośnik tego hobby. Był niezwykle uczciwy, sprawiedliwy i rodzinny. Pomógł mi nie raz, nie tylko w pszczelarstwie ale i w życiu codziennym. Niestety zapalenie płuc, które złapał w listopadzie ubiegłego roku a zdiagnozowane znacznie później, jak i choroby towarzyszące odebrało mu zdrowia. Będzie mi go brakować, już nigdy nie będzie tak jak dawniej, gdy do późnego wieczora dyskutowaliśmy o pszczołach podczas miodobrania. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nacek Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Wyrazy współczucia. Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyżak Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 RIP 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lalux5 Posted March 23, 2020 Author Share Posted March 23, 2020 Niech spoczywa w spokoju i trwa w pamięci najbliższych i znajomych. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tikcop Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Wyrazy współczucia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi_Robson Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Dożył pięknego wieku do końca robiąc to co kocha w towarzystwie ukochanego wnuka , który kontynuuje jego dzieło . Teraz będzie robił to dalej w niebiańskich pasiekach . . . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrpodhale Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Był z rocznika mojej mamy,ludzie z tamtych lat byli jak skała.Niech Spoczywa w Pokoju Wiecznym Amen.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Dziękuję wszystkim za wyrazy współczucia, dziadek został wczoraj godnie pochowany, kilka pszczółek z pylkiem również go żegnało siadając na pace jadącego karawanu pogrzebowego. W końcu trasa biegnie 30 m od naszej pasieki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manio Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 (edited) Pięknie dziadek przeżył życie i z pewnością cieszył się ,że zostawia wnukowi opiekę nad pszczołami . Teraz patrzy na Ciebie z nieba Każdy kiedyś odejdzie i zawsze jest to nie w porę. Coś o tym wiem. Ja zostałem samodzielnym pszczelarzem po tragicznej śmierci Taty. Pszczoły mnie pocieszały w bólu , wszystkie mnie zaakceptowały i przeżyły. Tobie też dziadek będzie pomagał, a jak coś nie będzie wychodziło to zwyczajnie poproś go głośno o pomoc. Ja tak zawsze robię , nawet jak czegoś szukam Edited March 25, 2020 by manio 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 @Robi_Robson Głębokie wyrazy współczucia z powodu śmierci mamy. Mama to najukochańsza osoba, która nas urodziła i wychowała. Dbała o nas jak o nikogo innego. Śmierć mamy to naprawdę bolesny cios. Znam ten ból. W tym roku umarł mi tata, umarł przy nas na nowotwór. Bardzo bolesny widok 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts