BOROWY Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Jakie odmiany polecacie ? Wczesne i późne. Dzieki z gory za opinie Cytuj
daro Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Borowy piszesz tak - jaką kobitkę polecacie ? Skonkretyzuj . Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Topinambur zasadź,smaczne i na zimę nie trzeba wykopywać.? Cytuj
lalux5 Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 1 godzinę temu, daro napisał: smaczne Coraz trudniej o takie? Cytuj
daro Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Smak ziemniaka zależy od ziemi w której rośnie. Teść miał ziemniaki jak przyjeżdżałem to zsiadłe mleko i dodatek skwarek i mogłem 4 razy dziennie . Dał abym posadził u siebie . Posadziłem i to nie było to. 2 Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 45 minut temu, piotrpodhale napisał: Topinambur zasadź,smaczne i na zimę nie trzeba wykopywać.? Smaczne ... ? Kwestia gustu . Dla mnie te bulwy są mdłe i niesmaczne . 19 minut temu, daro napisał: Smak ziemniaka zależy od ziemi w której rośnie. Teść miał ziemniaki jak przyjeżdżałem to zsiadłe mleko i dodatek skwarek i mogłem 4 razy dziennie . Dał abym posadził u siebie . Posadziłem i to nie było to. Bo gówna dobrego trzeba dać . Jak dasz , tak masz Cytuj
manio Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Po prawdziwe ziemniaki tylko na Podlasie Edytowane 19 Marca 2020 przez manio Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 15 godzin temu, Robi_Robson napisał: Bo gówna dobrego trzeba dać . Jak dasz , tak masz Najlepszy pod ziemniaki obornik spod owiec.? Cytuj
Sołtys Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 . Mój ojciec kiedyś dużo uprawiał. Zawsze mówi że gnój aby nie świński bo od tego robak i sinizna w ziemniaku. Teraz dajemy z kurnika bo nic innego nie mamy. Odmiana najlepsza całe życie irga. Reszta to albo jakieś twarde wiecznie albo znowu takie że po ugotowaniu jak puree i nie da się ich osuszyć. Teraz tych odmian milion ale stara odmiana najlepsza i tak:) i mocno uniwersalna. Więc taką bym polecał jeśli nie masz konkretnych oczekiwań. A później w dalszej uprawie to już zależy od ziemi i jej zasobności czy nawozić czy nie nawozić. Jak susza to można podlewać Cytuj
BOROWY Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Chodziło mi generalnie zeby był dobry w smaku. Malutki arealik dla siebie jedynie planuje. Gówna nie mam niestety ? zresztą nie zależy mi na rekordach plonowania - jak to dla siebie. Edytowane 20 Marca 2020 przez BOROWY Cytuj
PiotrekF Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Szwagier uprawia (no taki dodatkowy dochód i .... robota) . Nieustannym powodzeniem cieszy się Bellarosa, Denara ma jeszcze . PF Cytuj
Sołtys Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Borowy więc jak dla siebie to tym bardziej gó**o. Chyba że wolisz nawozować. Ziemniak musi mieć czym się żywić. Bierzesz słoik miodu albo załącznik %%% przyczepkę czepiasz pod auto i do pierwszego lepszego rolnika co ma krowy i sprawę załatwisz. On ci jeszcze załadować pomoże:D 1 Cytuj
Żaki-Czan Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Ja u siebie zasadę stosuję, którą na zajeciach rolniczych usłyszałem - ile ton obornika dasz tyle ton ziemniaków zbierzesz A odmiana? Cholera wie, dostałem od rodziny kilka odmian, posadziłem i mam jedne mi nie podeszły - czerwono różowa skórka i ciemny środek. Wodniste jakieś takie po ugotowaniu Cytuj
daro Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 7 godzin temu, BOROWY napisał: Gówna nie mam niestety ? Kolego co ty gadasz wszyscy sr..ja pod siebie to może zostanie trochę . Cytuj
Krzychu Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 W dniu 19.03.2020 o 17:20, BOROWY napisał: Jakie odmiany polecacie ? Wczesne i późne. Dzieki z gory za opinie Vineta Irga One są dobre, może są jakieś lepsze ale nazw nie znam Cytuj
Nacek Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Z późnych to tajfun, bardzo sypkie, takie lubię. Smakują dopiero zimą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi