PiotrekF Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Nieco (tak tylko nieco) wahałem się czy .... ale niech tam . Zainspirował mnie Michał swymi "migawkami" .... pozwólcie , że po zanudzam Was 'migawkami z okolic naszej pasieki' . Zatem : PF 2 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dla 'zobrazowania' ... nasza tak się 'prezentuje' .... drugi 'właściciel' .... szwagier ? PF 5 Cytuj
manio Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) Bardzo porządnie to wszystko wygląda i W.Cz. Szwagier bardzo profesjonalnie. U mnie mazurski bałagan i nic nie widać : Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez manio 4 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2020 ? Rad bym ( i zapewne nie tylko ja) owego "mazurskiego bałaganu" więcej/częściej .... rad bym ? PF 1 Cytuj
Tikcop Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Bardzo ładne foty, takie ... klimatyczne. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez tikcop Cytuj
PiotrekF Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Sześć lat temu dostaliśmy ultimatum : albo pszczoły albo Ja - ule ustawione były 10m od domu a okazało się , że szwagierka mocno uczulona na jad pszczeli (osy nie). Mus było poszukać nowego miejsca pod .... wybór padł na łąkę ... ok. 500m od domu . Wybraliśmy 'teren' , ogrodzili, jesienią przewieźli ule z pszczołami . Niżej z 'rocznej' już ... : PF Cytuj
Tikcop Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Szwagierka to niech lepiej zacznie się odczulać u lekarza. Dostanie bułę 10km od domu a i tak to Twoje będą winne. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 15 godzin temu, PiotrekF napisał: Mus było poszukać nowego miejsca pod .... wybór padł na łąkę ... ok. 500m od domu . Wybraliśmy 'teren' , ogrodzili, jesienią przewieźli ule z pszczołami . Ale chyba teraz nie żałujesz że tak się stało.Komfort pracy przy pszczołach bez oglądania się że pszczoły komuś przeszkadzają jest super. PK Cytuj
PiotrekF Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2020 12 godzin temu, piotrpodhale napisał: Ale chyba teraz nie żałujesz że tak się stało.Komfort pracy przy pszczołach bez oglądania się że pszczoły komuś przeszkadzają jest super. PK Nie ! nie żałuję ... wtedy (ultimatum) wogóle 'ważyły' się losy pszczół .... nawet szukałem lokalizacji w Niepołomicach ..... echhhh .... już dawno minęło. Ale 'pojawiły' się wtedy inne niedogodności : wszystko (dosłownie) co potrzebne ...trzeba było donieść/dowieźć by nie wspomnieć o zapomnianych 'drobiazgach' ? Niekiedy 'transport' bywał taki: poniższe z końca sierpnia z maja PF 4 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 2 Września 2020 Autor Opublikowano 2 Września 2020 Kolejny sezon 'mówi' nam : < no te pszczoły nie mają tam tak źle, obok płynie rzeczka (Piotrówka ?), .... i jeszcze inne> .... W drugiej połowie sierpnia 'dostaję' tel. od .... - są do zabrania ule , jeśli chcę , bo inaczej zrobi z nich ognisko. - z pszczołami? - pytam - tak - opowiada. Mocno namawiam szwagra , opiera się jeszcze mocniej , w końcu ulega perswazji starszego..... Organizuję transport , okazuje się że te pszczoły to rabusie , mina szwagra taka nieszczególna ... Wygrodzone miejsce pod .... za małe . Kolejna 'robótka' mnie czeka .... do końca sezonu udało mi się z ... ogrodzeniem . Nowy sezon ..... pojawiły się rójki .... w 'nowych' chciałem ..... nie zdążyłem odnowić : PF Cytuj
PiotrekF Opublikowano 5 Września 2020 Autor Opublikowano 5 Września 2020 Dzisiaj odwiedziłem .... karmienie .... to i przy okazji pstryknąłem : dwa ostatnie to zdaje się wcześniej ....? PF 2 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2020 Kilka , jeśli wolno, .... takich wspominkowych z innych 'chwil' ..... PF 4 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2020 ??? 23 godziny temu, michal79 napisał: I to jest broda z pszczół ! Ekhmmm ? a ... a może z tego 'powodu' ta nazwa ???? ? Nieco 'mojej' i moich podopiecznych "okolicy" (wiosennej okolicy) PF 3 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2020 ... kilka z 2018 r...., konkretnie 5 maj : ten duży 'biały ul' to po prostu znaczy miodobranie ..... no ten rok był 'inny' PF 2 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2021 Dzisiejsze ... z dzisiejszej wizyty u podopiecznych 'inne' całkiem realne 'zagrożenie' ... na razie te 'duże' powalają w kier. wody ... są już 'blisko' 1 Cytuj
mirek. Opublikowano 1 Stycznia 2021 Opublikowano 1 Stycznia 2021 owijaj siatka stalową pnie bo zwala wszystko Cytuj
PiotrekF Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2021 ... i jeszcze kilka : 2 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2021 Odwiedziłem podopieczne w niedzielę (24 / 01) .... niby bez zmian, no niby : ... powiększa się zalewany teren : ... kolejne do .... nie mamy prawa 'interweniować' bo nie 'nasz' teren ( jako odp. mirkowi) ... o oooo tam 'pracują' (bobry) gdzie 'biegnie' ta droga : ten topolowy 'lasek' PF 2 Cytuj
michal79 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Pewnie liczą na dopłatę za małą retencję. Cytuj
manio Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) A na Mazurach Garbatych zima w pełni, śniegu dowaliło jak przed laty : Edytowane 27 Stycznia 2021 przez manio 3 Cytuj
ikop74 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 PiotrekF mogę zapytać gdzie mieszkasz? Bo mi te okolice przypominaj Dolny Śląsk. Fajną masz pasiekę! Cytuj
Nacek Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Manio, a na tym ostatnim zdjęciu przed samochodem widać łuk drogi, za tym łukiem to przypadkiem nie stoi tabliczka „koniec świata"?? 1 Cytuj
daro Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Na takiej drodze koniec świata ? Odgarnięte , posypane ,toż to pod Warszawą . U mnie nawet pługi zawracają . 20 km w 1 h . Ale też nie koniec świata. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi