Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

😉

Tadeusz !

W K -owie też gorąco 😉 powyższe porady specjalnie na upały : nie jestem przekonany (upał i alkohol??)

... ale oczywiście zdarza się pić i w upały 😉.... wbrew p/w twierdzeniu "za bardzo rozcieńczony" ,tyczącemu czwórniaków czy piątaków , akurat te z Kostką (i więcej) lodu w/g mnie są 'akuratne' 😉😉

Akurat, no tak się złożyło , wczoraj : z pierwszej do drugiej fermentacji .... agrestniak , porzeczniak i czarno-porzeczniak (czwórniaki).... czyniłem .... gorąco było jak .... jak nie wiem co ....po pierwszej wstępnej degustacji (ze szwagrem) 'czy aby ...'  dalsze już z kostkami lodu ....ale potem też było mi gorąąąąąąąco 😉😉 

Generalnie każdemu (obdarowanemu ... pitnym) polecam ; 'z kostką lodu' lub 'mocno schłódzone' .... jakże 'lepiej' smakuje 

😉

PF

• Lubię 1
Opublikowano
10 godzin temu, PiotrekF napisał(a):

Tadeusz !

W K -owie też gorąco 😉 powyższe porady specjalnie na upały : nie jestem przekonany (upał i alkohol??)

Oczywiście Piotrek wszystko z umiarem i z lodem 🙂 

Opublikowano
W dniu 20.08.2023 o 19:48, PiotrekF napisał(a):

Generalnie każdemu (obdarowanemu ... pitnym) polecam ; 'z kostką lodu' lub 'mocno schłódzone' .... jakże 'lepiej' smakuje 

😉

PF

Został mi jeszcze jeden z tych podarowanych ...
Z 2014r.
Ale żal otwierać .
Wszak miody i wino w przeciwieństwie do kobiet im starsze , tym lepsze ;)

DSC_0000362.jpg

Opublikowano
W dniu 22.08.2023 o 08:01, Robi_Robson napisał(a):

Wszak miody i wino w przeciwieństwie do kobiet im starsze , tym lepsze

Nie prawda moja Kobieta dalej tak samo smakuje .😁

• Lubię 1
Opublikowano
15 godzin temu, Robi_Robson napisał(a):

Fakt .
Twoja wciąż smakuje tak samo 🤣

"Czesała se grzebieniem

szczotkowała szczotkum

smarowala se miodem

co by była słodkum "

• Lubię 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hey. Dzisiaj z ciekawosci nastawilem maly baniaczek(4.5L) miodu kawowego, trojniak.  To moj pierwszy niesyconny. Po 12 godzinach ladnie bąbluje. Recepta to 2x miod wielokwiat, 2x kawa(Irlandska), 2x woda+ drożdże.  Jedna czesc to 750ml.  Mysle ze za duzo kawy ale "pozyjemy, zobaczymy" 

W planach Miod niesycony Vermut. Niestety narazie nieznalazlem zioł/przypraw. 

• Lubię 1
Opublikowano
W dniu 22.08.2023 o 02:01, Robi_Robson napisał(a):

Został mi jeszcze jeden z tych podarowanych ...

Świetny pomysł na etykietę. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, jeśli ją naśladuję?

Opublikowano

No to dobrze  Boguś , że mi przypomniałeś o miodach pitnych  😁 , stoi u mnie w balonie jeszcze w piwnicy  miód pitny maliniak czwórniaczek , co go latem nastawiłem i trzeba się nim zająć przed Świętami 

• Haha 1