Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wspomnień czar. A jak drożdżami babuni w zimę karmił. A matki pszczele jak gołębie z balkonu oblatywał. Ach, szkoda że pousuwał te filmiki... 

Może ktoś ma w archiwum ? ;D

Edytowane przez hurriway
Opublikowano
7 godzin temu, hurriway napisał(a):

Wspomnień czar. A jak drożdżami babuni w zimę karmił. A matki pszczele jak gołębie z balkonu oblatywał. Ach, szkoda że pousuwał te filmiki... 

Może ktoś ma w archiwum ? ;D

I mu matka wróciła. Do klateczki transportowej na balkonie. Niezłe to było.

Opublikowano
W dniu 6.01.2025 o 19:59, hurriway napisał(a):

Przytoczyłeś definicje która potwierdza to co ja mówię a nie to co ty. Zobacz co jest na pierwszym miejscu: czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym. A jak ujęty w tym jest zarobek? Na końcu i że nawet może być, czyli zazwyczaj nie ma. Hobby w definicji jest dla ciebie

Nie zrozumiesz bo nie chcesz . Więc nie tłumaczę , robię przy pszczołach dla przyjemności bo nigdy z nich nie było takich pieniędzy ktrórych nie zarobił bym gdzieś indziej. Ja tego gostka oglądałem 5 minut a tu wspominki zaduszne . Mnie nauczono pewnej zasady jak poniżej . Nie koniecznie za pieniądze . Są różne środki płatnicze .

• Zdezorientowany 1
Opublikowano
W dniu 7.01.2025 o 14:32, Krzychu napisał(a):

Niestety mam pomału wrażenie, że to, że forum ożyło w ostatnich dniach to jest tak jak przed śmiercią konającego człowieka. Dzień przed śmiercią człowiek wstanie z łóżka i uważa, że nic mu nie jest, czuje się znakomicie. Tak samo tutaj, wpadli na chwilę wszyscy starzy wyjadacze ale chyba tylko po to by postawić kropkę nad i. I tyle. 

Tyle i aż tyle .

Mało ludzi tutaj się angażuje to prawda , bez różnicy młodzi czy starzy wiekiem czy doświadczeniem pszczelarskim . Tutaj jest jak w UE --- Berlin i Bruksela , jedyna prawda .

Opublikowano
W dniu 8.01.2025 o 18:57, zdzich123 napisał(a):

Tutaj jest jak w UE --- Berlin i Bruksela , jedyna prawda .

Na tą jedyną tutaj prawdę - patrzę głównie z przymrużeniem oka ;)

• Lubię 2
Opublikowano

Nasza gwiazda dodała kolejny filmik. Jak go tak słucham to mam wrażenie, że ta likwidacja pasieki już nastąpiła. Tzn że po prostu popłynął i z tych pszczół nic nie zostało. Przez chwilę wrócił nawet do dawnego siebie. Opowiadał o pojeniu pszczół nalewkami i że to nie prawda że pszczoły się opiją w końcu nie mają błędnika. Naprawdę będę tęsknił za tym gościem xD nie dlatego że był dobrym pszczelarzem, ale dlatego że szło się pośmiać. 

Opublikowano
11 godzin temu, hurriway napisał(a):

dlatego że szło się pośmiać. 

Ja tam wolę komików a to pajac . Nic śmiesznego